Breaking news

Standard&Poor’s a reconfirmat, astăzi, rating-ul României la „BB+”

Agenţia de rating Standard&Poor’s a reconfirmat, astăzi, 9 mai 2013, rating-ul României la „BB+” pentru obligaţiunile pe termen lung emise în monedă străină şi locală, precum şi rating-ul la „B” pentru obligaţiunile pe termen scurt emise în monedă străină şi locală, cu perspectivă stabilă.

ratingConfirmarea rating-ului a fost făcută printr-un comunicat de presă emis de agenţie joi, 9 mai 2013, prin care se explică raţionamentul care stă la baza acestui rating,  Totodată, evaluarea privind Transferul şi Convertibilitatea (T&C) este BBB+ iar rating-ul de recuperare este 3.

Agenţia de evaluare financiară precizează că ratingul României este susținut de angajamentul guvernului de a continua procesul considerabil de consolidare fiscală precum și de a susţine creşterea economică prin atragerea de investiții străine directe (ISD).

Analiştii Standard&Poor’s consideră că, începând cu anul 2009, deficitul bugetar a cunoscut o scădere continuă, iar creșterea economică se va consolida în mod susţinut în perioada 2013 – 2015.

Perspectiva stabilă a României reflectă angajamentul guvernului de a continua consolidarea finanţelor publice în linie cu ţintele propuse, pe fondul menţinerii unui deficit de cont curent mai moderat decât în anii anteriori.