Breaking news

Stadion de fotbal amenajat deasupra stației de metrou Lac Străulești

Stație de metrou, autogară, peron subteran pentru autobuze și stadion de fotbal, de toate acestea va avea parte zona Lac Străulești, situată în nordul Capitalei.

Odată cu extinderea Magistralei 4 de metrou până la Lac Străulești, zona se va schimba radical.

În zona stației Străulești, în subsolul fostei baze sportive, actualmente teren viran, va apărea staţia de metrou Străuleşti. Aceasta va fi ridicată sub formă de depou cu şase peroane. Tot aici vor fi construite o autogară, un peron subteran pentru autobuze, amenajat chiar în staţia de metrou, plus o parcare pe trei niveluri, cu spaţii verzi pe acoperiş.

La acestea se adaugă un nou pasaj rutier, debarcader și ecluză pentru ambarcațiuni mici pe Lacul Străulești, dar și o linie de metrou până la centura Capitalei, construită sub lac.

Potrivit proiectului, linia de metrou va fi prelungită pe sub lac de la stația Străulești, cu două ramuri. O ramură va trece prin centrul viitorului cartier Nord, iar cea de-a doua ramură va fi spre Mogoșoaia, care pe viitor se va transforma într-un orășel satelit al Bucureștiului. Ramura de metrou ce va trece prin cartierul Nord se va întâlni la stația Padina cu linia de metrou către aeroportul Otopeni.

Numai pentru realizarea liniei de metrou până la stația Străulești dar și a lucrărilor conexe, sunt cuprinși în proiect circa 300 milioane euro.