Breaking news

Spitalele românești își cer în instanță banii cheltuiți pe răniții din accidente

loading...

Spitalele de urgență din România se luptă în instanță pentru a-și recupera sumele uriașe care au fost cheltuite pentru tratarea pacienților răniți sau accidentați.

Potrivit legii actuale, spitalele au dreptul să-și redobândească banii cheluiți pe îngrijiri medicale acordate ranițiilor sau persoanelor accidentate.

Multe spitale se constituie parte civilă în dosarele în care inculpații sunt trimiși în judecată pentru vătămări corporale, omor, ucidere din culpă, loviri sau alte violențe.

Costurile se ridică la câteva milioane de euro și ar trebui plătite de autorii infracțiunilor. Situația este însă dramatică, pentru că numai unul din zece autori ai accidentelor, își permite să acopere costurile serviciilor medicale.

Cei care nu au bani riscă să își piardă bunurile sau locuința pentru ca unitățile sanitare pot începe executarea silită.

Numai anul trecut, pentru 300 de pacienți, majoritatea victimele unor accidente rutiere, Spitalul Universitar din București a cheltuit jumătate de milion de euro.

Spitalele din Capitală  au de recuperat pentru anul trecut aproximativ 1,2 milioane de euro.

Cosmin Grancea

 

loading...