Breaking news

Specificatii ale unui fir gard electric

Gardurile electrice sunt o solutie din ce in ce mai populara pentru apararea in fata unor riscuri ce se leaga de animalele salbatice sau de cele domestice. In cazul proprietarilor de ferme, cresterea animalelor reprezinta sursa din care isi asigura venitul in mod constant.

Astfel, ingrijirea si protejarea acestora este un aspect foarte important pentru ca afacerea sa fie una prospera si pentru a nu avea pierderi. Un fir gard electric se pliaza perfect pe nevoile crescatorilor de animale pentru a le asigura de faptul ca animalele nu vor evada, precum si ca nu vor fi atacate de animale salbatice.

In zonele de munte, in special, sau in zonele aflate in proximitatea padurilor, animalele salbatice pot face ravagii pe proprietati. Pe langa faptul ca vor crea deranj, se poate ajunge chiar si la un atac in cazul in care sunt speriate, agitate sau flamande. Gardurile electrice protejeaza in fata acestor riscuri fara a afecta in vreun fel niciuna dintre cele doua categorii de animale.

Ce este un fir pentru garduri electrice?

Prin firele gardului electric se transmit impulsuri de la generator. Astfel, animalele vor fi tinute la distanta si nicidecum nu vor fi ranite sau afectate in vreun fel. In functie de scopul pentru ca doriti sa achizitionati un gard electric, firele difera, adaptandu-se principalelor riscuri de care doriti sa va feriti.

Spre exemplu, rezistenta firelor unui gard este exprimata in kilograme. In cazul in care doriti sa va protejati proprietatea de ursi sau alte animale salbatice de dimensiuni mari, firele cu valoarea de peste 100 de kilograme sunt cele recomandate. Pe de alta parte, in cazul in care gardul este montat pentru a preintampina fuga animalelor domestice din tarcuri, valoarea de maximum 100 este cea mai potrivita.

Tipuri de izolator gard electric

Componentele unui gard electric nu sunt intr-un numar exagerat, insa toate au un rol bine definit si sunt utile in asigurarea unei protectii sporite. Astfel, cateva dintre elementele componente ale gardurilor electrice sunt firele sau benzile, generatorul de impulsuri, plasa de gard, poarta, conectori, un izolator pentru gard electric, stalpi si elemente de tensionare. Fiecare dintre acestea sunt importante pentru a va folosi de gardul electric la cele mai inalte standarde de performanta, insa ne vom opri atentia catre izolatori.

Iata cateva tipuri de izoltori disponibili pentru gardurile electrice:

  1. Izoltatorul pentru colt. Pentru ca gardul electric sa fie eficient si sigur in utilizare, izolatorii sunt adaptati pentru toata suprafata imprejmuita, inclusiv pentru colturi. Diferenta consta in forma pe care acestia o au pentru a se putea adapta unghiului si locului in care urmeaza sa se monteze.
  2. Izolatorul pentru poarta. In constructia portii trebuie sa aveti in vedere ca izolatorul are un rol important. Fiecare centimentru din gardul electric trebuie sa fie izolat bine, astfel ca nici dumneavoastra si nici animalele domestice sa nu fie puse in pericol.
  3. Izolatorii generali. Acestia vor fi amplasati pe toti stalpii montati pentru a sustine conductorul.

In cazul in care domeniul este unul nou si vi se par mult prea multe detalii pe care sa le aveti in vedere, Agroelectro pune la dispozitia clientilor toate produsele necesare in acelasi loc. De altfel, achizitia tuturor componentelor de la acelasi furnizor este si varianta cea mai buna pentru ca va veti bucura de aceeasi calitate.