Breaking news

SPECIAL | Elodia – de la avocata dispărută la isteria naţională

Acum patru ani, o avocată avea să devină celebră, nu neapărat prin meseria sa, ci prin faptul că presa a disecat acest subiect luni bune. Ce a însemnat Elodia pentru România? Cum i-a ţinut Elodia pe români la tv nopţile, lăsându-i pe unii fară servicii din cauza oboselii, vom vedea în cele ce urmează.

elodia cioaca copilNiciun subiect de presă nu a fost mai dezbătut decât „cazul Elodia”, transformat într-un serial. Televiziunea Otv a devenit un model pentru celelalte televiziunii, care au preluat tehnica tabloidizării unui subiect. Dan Diaconescu a fost decanul televiziunilor din ţară când a ţinut milioane de oameni în faţa unui aparat. În tot „serialul Elodia” care dacă mai continua avea puterea de a ajunge din urmă seriale ca „Tânăr şi neliniştit” sau „Dragoste şi putere”. Elodia nu a ajutat cu nimic România, decât a ţinut-o pe loc în faţa televizorului. Totul părea un plan de control al maselor, Elodia ştiind să capteze atenţia telespectatorilor, care uitau de griji şi de genocidul care avea să înceapă în 2009 (atunci când criza şi-a arătat colţii).

Cine era Elodia?

Elodia Marinela Ghinescu Cioacă, nascută la 27. 09. 1968, era o avocată cu o frumoasă carieră. Elodia ar fi dispărut  lăsând acasă un copil în vârstă de 3 ani şi un soţ cu o funcţie ăn poliţia Braşov în Secţia 2,  Pe site-ul Poliţiei Române incă mai zace fotografia Elodiei care nici până astăzi nu a fost găsita. Pe site-ul Politiei aceasta apare ca fiind urmărită.

„CÂMPULUNG, JUD. ARGEŞ, ÎNALŢIME 1,65 – 1,70M, ASTENICĂ, OCHI VERZI, PĂR VOPSIT NEGRU, ONDULAT – TATUAJ SUB BURIC, 2 ALUNIŢE PE SPATE”, cam astea ar fi semnalmentele.

Ultima zi din viaţa Elodiei

29 august 2007 , ora 9.00. Avocata Elodia Ghinescu se pregăteşte să plece  la cabinet.

Orele 11.00 – 16.00. Elodia îşi petrece vremea la cabinet: lucruri obişnuite cu clienţii,

După ora 16.00.  Elodia îi trimite lui Ilie Cristian, amantul din Dubai, nişte poze. Cristian Cioacă îi face o vizită soţiei lui la cabinet, Elodia l-a ameninţat că divorţează.

Ora 16.30. Cristian Cioacă părăseşte biroul soţiei, lăsând-o pe avocată plângând. Elodia nu mai răspunde la telefoane.

Ora 17.15. Elodia e văzută de o vecină venind acasă şi urcând scările spre apartament, la scurt timp după ce o văzuse şi pe bonă intrând cu Patrick în scară.

Ora 18.00. “Elodia era la calculator, în dormitor, atunci când am venit de afară cu copilul. Pe Cristi nu l-am văzut”, a declarat bona.

Ora 18.30-19.00. Bona lui Patrick a plecat din apartamentul Elodiei, lăsând-o cu băieţelul. Elodia primeşte ultimele apeluri pe telefoanele ei. Unul este de la o prietenă, altul (la care a şi răspuns) este de la un ofiţer SPP, Dan Zabară, coleg şi prieten cu amantul ei.Din acest moment, singurul care spune că a mai văzut-o în viaţă pe Elodia este Cristian Cioacă.

La ora 21.30 a fost văzut la o benzinărie, îmbrăcat în poliţist.

Ora 1.00 – 2.00. Nişte vecini aud o bufnitură. Câteva luni mai târziu, când au fost audiaţi, nu sunt siguri dacă episodul s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 august.

Ora 3.00. Când Cioacă s-a întors la Braşov şi a ajuns acasă, s-a culcat în acelaşi pat în care dormea Elodia şi Patrick.

Dimineaţă,  pe la 8.00, s-a certat din nou cu Elodia, iar aceasta şi-a luat câteva lucruri într-o geantă şi a plecat. Rămas singur cu copilul, el a aşteptat-o pe bonă, iar pe la 11.00, a plecat cu băieţelul la Piteşti, la părinţii lui.

Întrebarea multora la acea vreme era dacă Elodia chiar a existat. Şi pentru ca filmul să fie veridic au apărut şi nişte filmuleţe în care Elodia „trăieşte”. Dacă Elodia a murit vreodată sau deja a putrezit poate doar câteva instituţii ştiu asta sau chiar adevăratul criminal. Ultimele informaţii din acest cat ar fi că Elodia va fi mâine declarată moartă, iar Cristian Cioacă ar putea fi chemat iar în judecată.