Breaking news

Spania, paralizată mâine de o grevă generală

Pe 29 martie 2012 este programată o grevă generală care va afecta toate domeniile de activitate din Regatul Spaniei.

Companiile aeriene Iberia, Air Nostrum, Air Europa, compania feroviară RENFE, metroul din Madrid şi Barcelona, companiile de transport maritim şi auto au anunţat că vor asigura maxim 30% din traficul normal.

Vor fi afectate şi zborurile altor companii aeriene şi de transport care tranzitează sau folosesc servicii locale din Spania. Cel puţin 60% din zborurile prevăzute de companiile aeriene Iberia şi filiala sa Air Nostrum vor fi anulate în cursul grevei generale.

Un acord încheiat privind serviciul minim în transportul aerian între principalele două sindicate UGT şi CCOO şi Ministerul Dezvoltării, prevede că vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsulă şi 50% din cele cu destinaţie sau cu plecare din insulele Canare şi Baleare. Acordul prevede, de asemenea, asigurarea a 20-40% din cursele pe rutele internaţionale.

Compania feroviară RENFE a anunţat că vor fi asigurate 20% din cursele trenurilor de mare viteză (AVE) şi 30-35% din cursele trenurilor urbane (Cercanías).

Mişcarea de protest va afecta circulaţia mijloacelor de transport in comun, transporturile aeriene, maritime şi feroviare.

 

>