Breaking news

Spania a cerut finanţare din partea instituţiilor europene, pentru bănci

loading...

Chrstibal Montoro, Ministrul Bugetului din Spania, a declarat pentru prima oară că Spania are nevoie de recapitalizarea băncilor, cu ajutorul instituţiilor din UE.

Băncile spaniole nu au nevoie de “sume excesive” pentru recapitalizare, iar “întrebarea este de unde vor veni acei bani”, a afirmat Montoro la Madrid, într-un interviu pentru postul de radio Onda Cero, citat de Bloomberg.

Este important ca instituţiile europene să se deschidă şi să ne ajute să obţinem, să faciliteze distribuirea acestor bani, pentru că nu vorbim despre sume astronomice“, a afirmat el.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a cerut în mai multe rânduri ca Mecanismul European de Stabilitate, fondul permanent de urgenţă al zonei euro, care ar trebui să intre în funcţiune de la jumătatea acestui an, să poată recapitaliza direct băncile.

Germania se opune acestei idei şi nu vrea să permită fondului de urgenţă să finanţeze direct băncile. În prezent, finanţarea băncilor din Mecanism este posibilă numai prin intermediul guvernelor.

loading...