Breaking news

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 2 ani de închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Vîntu mai stă încă doi ani la închisoare întrucât a favorizat plecarea lui Nicolae Popa din România.

Dosarul are legătură cu prăbușirea FNI. Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

În timp ce Octavian Ţurcan  a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare iar șoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Așa au decis marți, judecătorii Tribunalului București.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de cei trei şi de procurori la Curtea de Apel Bucureşti

În 24 septembrie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Vîntu mai este judecat şi într-un alt dosar, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

La ora actuală, Sorin Ovidiu Vîntu se află la închisoare, pentru şantajarea şi ameninţarea lui Sebastian Ghiţă.

>