Breaking news

Sorin Oprescu organizează referendum pentru eutanasierea maidanezilor

Primarul municipiului București, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă că va convoca referendum local pentru ca bucureștenii să decidă soarta maidanezilor.

sorin oprescu maidaneziPrimarul general Sorin Oprescu cheamă la urne bucureștenii ca să decidă prin referendum, soarta maidanezilor.

Sorin Oprescu a susținut miercuri, o conferință de presă la sediul Primăriei Capitalei unde a anunțat că organizează referendum pentru ca bucureșteni să stabilească dacă vor ca maidanezii să fie eutanasiați sau lăsați pe străzi.

”Am decis declanşarea imediată a unui referendum local pentru a afla opinia legată de eutanisiere. Voi face exact ceea ce vor spune cetățenii. Promit bucureștenilor că voi face ceea ce vor decide la referendum, nu mai aștept să văd ce face Parlamentul. Mâine convoc de urgență ședința consiliului general”, a declarat Sorin Oprescu.

Referendumul local va costa circa 4 milioane de lei și va conține o singură întrebare: Sunteți de acord cu măsura radicală de eutanasiere?. Bucureștenii vor trebui să să răspundă cu DA sau NU.

Cu ochii în lacrimi și cu vocea gâtuită de emoție, Sorin Oprescu a transmis regretul său familie copilului ucis de câini sunând că se consideră vinovat de acest lucru alături de cei care au făcut legea care nu a dat roade. Întrebat de jurnaliști dacă își dă demisia , Sorin Oprescu a spus că dacă acest lucru l-ar aduce la viață pe copilul mort, ar face-o în cinci secunde.

Oprescu a convocat pentru joi, la ora 12.00 o ședință de urgență la care sunt invitați primarii celor șase sectoare, prefectul de București și cel din Ilfov. Pentru ca împreună cu aceștia să ia măsuri imediate.

Sorin Oprescu a anunțat și o anchetă administrativă și un audit la Autoritatea de Supraveghere și Protecție a Animalelor. Primarul a precizat că în ultimii ani în București au fost sterilizați peste 11.000 de câini comunitari și că cei bolnavi și agresivi au fost eutanasiați.

Sorin Oprescu a spus că a fost plecat la un control medical, și că a întrerupt totul după ce a văzut ce s-a întâmplat în București.

Era să o iau razna când mi-au spus la telefon cei din Primărie despre ceea ce s-a întâmplat”, a mărturisit Oprescu, care a mai precizat că va trimite o coroană de flori la funeraliile copilului pentru că așa simte el nu din obligație.