Breaking news

Sorin Oprescu doarme o lună la Beciul Domnesc. Tribunalul București a dispus arestarea primarului

loading...

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, va sta 30 de zile la răcoare, în arest preventiv. Așa a decis duminică noapte, Tribunalul București care a dat astfel curs solicitării procurorilor DNA.

sorin oprescu arestatCapitala României a rămas fără primar. La solicitarea DNA, Tribunalul București i-a emis viză de flotant pentru 30 de zile, lui Oprescu, la Beciul Domnesc.

Primarul general este acuzat de DNA că ar fi luat 25,000 de euro mită. Avocatul edilului spune că informațiile nu sunt adevărate și că nu Oprescu nu a fost prins în flagrant în timp ce lua bani marcați.

“Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore. Nu s-a găsit aparatul la percheziţia care a fost efectuată la domiciliul din Ciolpani. Din nou afirmaţii nereale ale martorului denunţător, aşa cum, deşi astăzi mai bine de jumătate de zi parchetul din această casă a fost scos, căutându-se milionul de euro. Nu s-a găsit nicio sumă de bani “, a spus avocatul Viorel Mocanu, apărătorul lui Oprescu.

Procurorii DNA spun că, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea primăriei şi cu o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 de euro din 60.000 de euro pretinşi de cei doi, pentru edil, de la patru denunţători.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel București. Sorin Oprescu a anunțat prin avocatul său că a contestat deja măsura arestului preventiv.

loading...