Breaking news

Sorin Oprescu a aprins luminile de sărbători din București, împreună cu nepoţii săi

În Ajun de Sfântul Andrei, Primarul General Sorin Oprescu a aprins, sâmbătă seară, din Piaţa Universităţii, împreună cu cei trei nepoţi ai săi şi cu alţi doi copii, luminile de sărbători în București.

luminite bucuresti craciunÎncepând de azi, trei milioane de beculețe LED, înșiruite pe 24 de kilometri, vor lumina până de revelion, principalele bulevarde din București.

”Vreau să vă multumesc celor care sunteţi aici sau care sunteţi la casele voastre, vreau să vă mulţumesc pentru tot ceeea ce aţi făcut pentru oraşul ăsta. Vreau să vă urez «Sărbători fericite», să vă îndemn să vă iubiţi oraşul, pentru că şi el vă iubeşte. La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!”,  le-a urat primarul bucureştenilor, apoi în jurul pupitrului de pe scenă au venit cinci copii, trei dintre aceştia fiind nepoţii primarului, care au apăsat butonul de la care au fost aprinse luminile de sărbători din Capitală.

Beculeţele au fost aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, în Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui şi Piaţa George Enescu, precum şi pe bulevardele Buzeşti – Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan.

Tot pentru sărbătorile de iarnă au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

Au fost aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Ornamentele de sărbători luminează şi intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi cea dinspre Giurgiu.

Sărbătorile de iarnă aduc în Capitală, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul “Bucharest Christmas Market”, care se desfăşoară în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00. Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, în două zone simbol ale Capitalei: Piaţa Universităţii, la esplanada cu statui, şi Parcul Cişmigiu.

Pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii sunt deschise, ca şi în anii precedenţi, 100 de căsuţe amenajate special pentru Târgul oficial de Crăciun al Capitalei.

>