Breaking news

Sorin Blejnar este acuzat de procurorii DNA, de evaziune fiscală

Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, este acuzat de DNA, de evaziune fiscală de 50 milioane euro.

Sorin Blejnar alături de şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Florin Secăreanu sunt învinuiți de procurorii DNA de evaziune fiscală.

Cei trei funcționari sunt cercetați alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere.

Şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, dat în urmărire internațională, este învinuit în acest caz.

Cei patru foști și actual funcționari publici, sunt cercetaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Firmele pe care le controla Radu Nemeş, soţia sa şi concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumită calitate, iar după intrarea în ţară aceştia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioară.

Fostul șef al SIPI Constanța, Dan Secăreanu a fost reținut luni după amiază, pe Autostrada Soarelui și adus la sediul DNA pentru audieri.
Procurorii mai anchetează și pe administratorii altor 24 de firme implicați în acest dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.
Prejudiciul calculat de anchetatori în acest dosar de evaziune fiscală este de circa 50 de milioane de euro.

 

>