Breaking news

Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă la Australian Open. S-a calificat în premieră în optimi de finală

Sorana Cîrstea defilează la Australian Open. Singura româncă rămasă în competiția de simplu feminin, Sorana a reușit să se califice pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneului de la Melbourne.

sorana cirsteaSorana Cîrstea şi-a adjudecat în mod autoritar primul set cu 6-2, după doar 35 de minute de joc cu americanca Alison Riske.

După un prim set perfect, jocul româncei a început să scârţie în setul doi. Românca şi-a pierdut serviciul la scorul de 1-1. După care, la scorul de 2-1, românca a reuşit să-i anuleze americancei trei şanse de un nou break. Iar mai apoi românca a făcut break şi a egalat scorul la 3-3. A urmat la serviciu, l-a câştigat la zero şi a preluat conducerea cu 4-3.

La 5-5, Sorana şi-a pierdut din nou serviciul, dar a reuşit apoi să facă re-break şi să împingă setul în tie-break unde s-a impus cu 7-2 și merge în optimi de finală.

Sorana Cîrstea bifează astfel o performanță la Australian Open: calificarea în premieră în optimi de finală unde va juca fie cu Anastasija Sevastova fie cu Garbine Muguruza.

Calificarea în optimi de finală la Australian Open îi aduce româncei un cec în valoare de 220,000 de dolari australieni și 240 de puncte WTA.

>