Breaking news

Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă la Australian Open 2017

Sorana Cîrstea, singura româncă rămasă în competiţia de simplu feminin de la Australian Open, a reuşit miercuri, o victorie senzaţională în faţa ibericei Carla Suarez Navarro, a încins-o în două seturi şi s-a calificat în turul trei.

sorana cirsteaSorana Cîrstea a eliminat-o în turul doi pe a zecea favorită de la Australian Open 2017.

Românca a spulberat-o pe Carla Suarez Navarro în turul doi, în două seturi, scor 7-6(7-1), 6-3, după doar o oră şi 34 de minute de joc.


După un prim set echilibrat şi terminat la tie-break, românca a jucat mult mai bine în setul secund.

Sorana Cîrstea a început în forţă setul doi cu break, după care şi-a pierdut serviciul. A reuşit apoi să revină la conducerea setului cu re-break, şi la 2-1, deşi a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, românca şi-a pierdut din nou serviciul. Sorana şi-a recuperat greşeala la 2-2 prin al treilea break. Apoi şi-a făcut serviciul la zero şi a bifat al patrulea break care a adus-o în postura de a servi pentru câştigarea meciului. Însă din păcate, românca s-a precipitat şi şi-a pierdut serviciul.

Însă ce nu a reuşit pe propirul serviciu, românca a izbutit pe serviciul adversarei. A condus cu 40-0, a ratat primele două mingi de meci şi a reuşit să închidă partida cu cea de-a treia minge.

Astfel că românca îşi egalează cel mai bun rezultat obţinut la Australian Open în 2012 şi 2013, calificarea în turul trei.

Sorana Cîrstea va juca în turul trei la Australian Open cu Alison Riske.