Breaking news

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la turneul de tenis de la Baku

Sorana Cîrstea a reușit să se califice marți, în optimile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul turneului WTA de la Baku, din Azerbaidjan, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

sorana cirstea - bucuroasaSorana Cîrstea, principala favorită a turneului de tenis din Azerbaidjan, s-a impus destul de greu, în fața jucătoarei Ons Jabeur din Tunisia, locul 153 mondial.

Românca a avut nevoie de o oră și 30 de minute de joc ca să se impună în fața modestei jucătoare, în două seturi, scor 6-3, 6-3.

Sorana Cîrstea și-a adjudecat greoi primul set, cu 6-3, după 46 de minute de joc, timp în care a făcut 5 duble greșeli, și-a pierdut serviciul de două ori și a făcut trei brake-uri.

Românca a debutat în forță în setul doi, cu un brake, a condus apoi cu 2-0, pe propriul serviciu scor la care a ratat două mingi de al doilea brake. Ca mai apoi să-și piardă serviciul și tunisianca a reușit egalarea scorului la 2-2. Cîrstea a reușit să facă brake la scorul de 2-2, abia cu a patra minge și doar după ce adversara sa a făcut dublă greșeală.

La scorul de 4-2, Sorana a reușit să facă brake și să se distanțeze la 5-2. A urmat apoi la serviciu dar și de astă dată și l-a pierdut. În cele din urmă, românca a reușit să încheie meciul pe serviciul adversarei.

Este prima victorie a româncei în circuitul WTA după o pauză de două luni. Mai exact din 29 mai 2014, când a reușit să se impună în turul doi la Roland Garros în fața braziliencei Teliana Pereira, locul 188 mondial.

În optimile de finală la Baku Cup 2014, Sorana Cîrstea va juca cu Stefanie Voegele, care a eliminat-o luni, în primul tur pe românca Alexandra Cadanțu. Tot luni, în primul tur a fost eliminată și Alexandra Dulgheru de către Pauline Parmentier.

Accederea în optimi îi asigură Soranei Cîrstea un cec în valoare de 3200 de dolari și 30 puncte WTA.

>