Breaking news

Sorana Cîrstea, performanță colosală la Miami. A eliminat-o pe Sabalenka, numărul doi mondial

Sorana Cîrstea a eliminat-o în sferturi pe Aryna Sabalenka și s-a calificat miercuri seară, în premieră, în semifinalele puternicului turneu de 1000 de puncte de la Miami.

Sorana Cîrstea este într-o formă de zile mari. Românca a reușit să o învingă pe câștigătoarea de la Australian Open 2023.

Sorana Cîrstea a câștigat primul set în partida cu Aryna Sabalenka, cu 6-4, după doar 37 minute de joc solid care a determinat-o pe numărul doi mondial să ia o pauză lungă de vestiar.

Cîrstea a reușit să conducă cu 2-0 și 5-3, iar la 5-4 a servit pentru meci. La acest scor a salvat două mingi de re-break, a servit un as, al șaptelea din meci, și a fructificat prima minge de meci și semifinală.

Astfel că după o pauză de 10 ani, Sorana Cîrstea se califică din nou într-o semifinală WTA 1000, după cea din 2013 de la Toronto, unde a ajuns în finală, fiind învinsă de Serena Williams.

352,635 dolari și 390 puncte WTA și-a asigurat Sorana Cîrstea prin calificarea în premieră în semifinale la Miami Open.

Românca urcă provizoriu pe locul 41 mondial, iar dacă va cuceri turneul american, urcă pe locul 20 în lume.

În semifinale, românca se va duela cu învingătoarea din ultimul sfert de finală disputat de Ekaterina Alexandrova și Petra Kvitova.

>