Breaking news

Sorana Cîrstea, calificare dramatică, în turul doi la Qatar Open 2014

Sorana Cîrstea a reușit să se califice, marți, în turul doi la turneul WTA Premier de la Doha, Qatar Open 2014, la capătul unui meci extrem de tensionat.

sorana cirstea - bucuroasaSorana Cîrstea, locul 26 mondial, a avut de furcă cu rusoaica Alla Kudryavtseva aflată pe poziția 125 WTA și venită din calificări. Românca a pierdut primul set cu 2-6 în fața rusoaicei, dar a reușit să câștige setul doi cu 6-1 și să împingă soarta calificării în turul doi, în setul decisiv.

În setul trei, Sorana Cîrstea a fost condusă cu 3-5, scor la care i-a anulat rusoaicei două mingi de meci. Din fericire, Cîrstea a făcut-re-brake, a egalat apoi la 5-5, scor la care a făcut la zero brake cu care a preluat conducerea cu 6-5. Și după o oră și 48 de minute de joc, Sorana Cîrstea a câștigat meciul, în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 7-5.

În turul doi va juca cu Agnieszka Radwanska, a doua favorită a turneului de la Doha, dotat cu premii în valoare de 2,440,070 de dolari. Accederea în turul doi la Qatar Open 2014 îi asigură Soranei Cîrstea un cec în valoare de 12.900 de dolari și 60 puncte WTA.

În turul doi la simplu este calificată și Simona Halep, care va juca în această fază a competiției cu estonianca Kaia Kanepi.

>