Breaking news

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2014

loading...

Sorana Cîrstea a fost eliminată, marți, în primul tur al probei de simplu feminin de la Australian Open 2014, de la Melbourne. Românca continuă astfel seria eșecurilor din acest an.

sorana cirsteaDezastru total pentru Sorana Cîrstea. Românca nu joacă nimic în 2014. Marți, în primul tur la Australian Open, românca a bifat a treia înfrângere consecutivă din 2014. Toate partidele le-a pierdut în fața unor jucătoare mai slab cotate decât ea. Cârstea a fost eliminată în primul tur și la turneul de la Auckland și de la Sydney din acest an.

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 21,  și-a pierdut serviciul în primul set, la scorul de 3-3, după care a obținut trei mingi de re-brake. Abia cu a treia minge, românca a reușit să facă re-brake și să egaleze scorul la 4-4. Însă din nou românca și-a pierdut serviciul. Marina Erakovic a urmat la serviciu și a câștigat primul set cu 6-4, după ce românca a ratat o minge de 5-5.

Românca a făcut praf setul doi, pe care l-a pierdut pe propria prostie. Cîrstea a condus cu 5-3 în setul doi și a servit pentru set, însă în mod incredibil a reușit să își piardă game-ul. La scorul de 5-4, Sorana Cîrstea a ratat două mingi de set pe serviciul adversarei. Mai apoi, Sorana Cîrstea și-a câștigat la zero serviciul și la scorul de 6-5, a mai ratat o nouă minge de set. Astfel că s-a ajuns în tie-break. Unde, pe propriul serviciu, românca a mai ratat încă două mingi de set.

Astfel că Marina Erakovic, locul 52 WTA și-a adjudecat victoria și s-a calificat în turul doi la Australian Open.

Eliminarea în primul tur la Australian Open o va costa scump pe româncă, întrucât în 2013 a ajuns până în turul trei. Cîrstea pierde astfel 150 de puncte WTA care o vor coborî în clasamentul mondial.

Sorana Cîrstea este a treia româncă care părăsește Australian Open2014 încă din primul tur, după Alexandra Cadanțu și Irina Begu. În turul doi s-au calificat Simona Halep și Monica Niculescu.

loading...