Breaking news

Somnul ne ajută să scăpăm de informațiile nefolositoare

Informațiile nefolositoare fiecărui om sunt elminate în timpul somnului. Asta este concluzia la care au ajuns doi cercetători italieni de la University of Wisconsin-Madison School of Medicine din Statele Unite ale Americii.

man.sleepSonul profund ajută la eliberarea informaţiei din sinapsele creierului şi încarcă cu energie neuronii care asimilează cunoştinţe. Descoperirile au fost revelate de un studiu condus de neurologii italieni Chiara Cirelli şi Giulio Tononi.
Lipsa somnului favorizează acumularea de proteine la nivelul sinapselor, care sunt fundamentale pentru transmiterea informaţiilor de la o celulă nervoasă la alta. Dacă dormim bine, creierul “se goleşte” ca un hard disc al calculatorului de informaţiile mai puţin importante, pentru a lăsa spaţiu necesar noilor informaţii.

Cercetătorii italieni au ajuns la această concluzie după un experiment făcut pe musculiţe. Ei le-au împiedicat să doarmă timp de 24 de ore şi au observat cu un microscop că insomia le-a cauzat creşterea concentraţiei de proteine la nivelul sinapselor cu cinci unităţi. După ce musculiţele au dormit, concentraţia de proteine din creierul lor a scăzut cu 30-40%.

Așadar dacă vreți să scăpați de amintirile neplăcute tot ce trebuie să faceți este să dormiți, și… totul va dispărea.

>