Breaking news

Solutiile de hosting potrivite pentru site-ul tau

Exista multe lucruri esentiale in realizarea si rularea unui site, printre acestea si serviciile de gazduire, ce sunt oferite de firme specializate ce detin servere de gazduire sau cu contracte cu alte agentii ce detin si actioneaza ca reselleri. Acestea trebuie sa fie de buna calitate, sa ofere viteza si siguranta, stabilitate si posibilitatea ca un site sa se poata dezvolta intr-un mor corect si rapid.

Marea majoritate a agentiilor de gazduire web din prezent, de la noi din tara, folosesc acum gazduirea pe format SSD care este mult mai rapida si mai sigura, din orice privinta. De altfel, si preturile unui astfel de serviciu a ramas constante. De regula, o agentie le pune la dispozitie clientilor diverse pachete de gazduire, realizate in functie de bugetul acestora dar si de tipul si marimea domeniilor pe care le detin si pentru care au nevoie de gazduire.

Pachetele de gazduire difera de la o firma la alta si pot fi mai multe sau mai putine, in functie de resursele pe care le detine aceasta si de cum pot fi impartite. Exista de altfel posibilitati de gazduire pe servere Shared, servere VPS sau servere dedicate, fiecare dintre aceste variante avand atat avantaje cat si dezavantaje. Din punct de vedere al costurilor, serverele Shared sunt cele mai ieftine in timp ce serverele dedicate pot fi cele mai scumpe dar si cele mai performante si potrivite pentru site-uri si aplicatii web foarte mari, unde este nevoie atat de spatiu de stocare cat si de alte resurse hardware si software cat mai bune.

Un server web putem spune ca este asemeni unei unitati PC. Multi probabil ca ne gandeam inainte sa aflam asta ca sunt compuse doar din unitati de stocare, in trecut Hard-Disk-uri si in prezent SSD sau de alt tip, la fel de puternice insa acestea consta si in procesoare, memorii RAM si placi video, mai ales pentru a putea rula aplicatii online. Iar un pachet de gazduire web precum un pachet Bronz-2C4R, care in cazul majoritatii firmelor ce aleg sa-si numeasca in acest fel pachetele, preprezinta un pachet de baza, economic, de buget am putea spune si ofera are astfel si specificatii mai mici.

Un pachet de gazduire poate oferi mai multe servicii si informatii precum: procesoare CPU, memorii RAM, trafic, ce poate fi sau nu contorizat, tipul de conexiune la internet, ca de exemplu IPv4, viteza retelei de internet, daca exista sau nu protectie DDoS dar si certificatul SSL, acesta fiind inclus indiferent de pachet si de firma de hosting despre care ar fi vorba. Certificatul SSL, ca si serviciul de gazduire, reprezinta un aspect esential pentru orice site web, fiind numit de unii cartea de identitate a acelui site, prin care acesta este oarecum cunoscut si i se permite sa existe in mediul online. Certificatele SSL sunt oferite in cele mai multe cazuri tot de catre firmele ce ofera gazduire web, incluse in pachetele mentionate sau separat.

Gazduirea web reprezinta, pentru o firma de top, numai unui dintre serviciile oferite. Insa toate serviciile pe care le poate oferi au in mod normal legatura tot cu punerea in functiune, oprimimizarea si securizarea unui domeniu sau a unei aplicatii web. Cu cat pachetul ales este mai bun, mai avansat, cu atat si serviciile incluse sunt mai multe. De altfel, si posibilitatile prin care clientul are acces si poate face schimbarri la nivelul site-ului sau sunt mai facile si mai avansate.

Prin existenta mai multor tipuri de servere, pe care mai toate firmele de hosting le detin, si pachetele pot fi alese pe un anumit tip dintre acestea. Dupa cum am precizat, sunt luate in considerare bugetul clientului, tipul de site detinut, de ce are nevoie in prezent dar si in viitor. Dupa cum scopul oricarui domeniu este de a se dezvolta, trebuie ales un pachet care sa ajute in acest sens. Daca este prea mic, site-ul nu poate functiona la capacitate maxima, ba chiar prea greu iar daca este prea mare, poate fi o investitie inca inutila pentru client.

In momentul de fata, cele mai utilizate tipuri de servere, in materie de pret si posibilitati de lucru, sunt serverele VPS, prescurtare de la Virtual Private Server sau Server Virtual Privat in Romana, mai exact creare unui spatiu personal, privat, pentru un client pe un server, alaturi de alti utilizatori. In cazul unui server Shared, acel spatiu ar fi impartit in mod inegal intre utilizatori insa aici acesta este impartit in mod egal. Resursele alocate unui astfel de server pot fi si ele destul de mari, in functie de firma care le detine si pot astfel oferi performante foarte bune site-urilor de marimi medii si chiar si mari.

Cum cele mai multe site-uri, raportat la toata planeta, sunt de nivel mediu, in ceea ce priveste dimensiunile, continutul, numarul de vizitatori, gazduirea VPS reprezinta ca mai potrivita optiune, avand preturi accesibile chiar si pentru cei cu un buget limitat. Dar pentru ca multe firme ofera numeroase avantaje, precum discount-uri la abonamente pentru contracte de gazduire mai lungi de un an de exemplu, costurile totale sunt chiar si mai mici. De altfe, si accesul clientului la site, posibilitatile de a face schimbari dupa cum se doreste si a optimiza site-ul personal sunt si ele destul de variate, de la un pachet la altul. Exista in acest sens numeroase aplicatii, ce pot fi incluse in site sau adaugate o data cu instalarea pachetului de gazduire.

>