Breaking news

Solomon, alături de viceprimarul Craiovei şi 5 consilieri locali, excluşi din PDL

Primarul Craiovei, Antonie Solomon alături de viceprimarul Teodor Sas şi cinci consilieri au fost excluşi vineri din rândurile PDL.

Excluderea celor şapte a fost făcută de Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al oraşului şi a fost votată joi seară de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova.

Decizia de excludere survine ca urmare a faptului că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu. Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

Solomon a organizat, vineri dimineaţă, o conferinţă de presă în care a anunţat această decizie şi a spus că la baza acesteia stă “un grup de interese”.

Conducerea PDL Craiova a refuzat să facă declaraţii, dar a anunţat că va susţine o conferinţă de presă pe această temă.

Mărinică Dincă, candidatul PDL pentru Primăria Craiova la alegerile locale din acest an, a devenit şi preşedintele PDL Craiova în locul lui Antonie Solomon, care a pierdut această funcţie în septembrie 2011, ca urmare a declaraţiilor privind candidatura sa din partea UNPR.

Primarul Antonie Solomon este cercetat în stare de libertate într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă. El a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

>