Breaking news

Soldaţii nord-coreeni au atacat insula Yeonpyeong din Cooreea de sud

loading...

Coreea de Nord a tras marţi mai multe salve de obuze, asupra insulei Yeonpyeong, situată în Marea Galbenă, într-o zonă disputată de cele două Corei.

cooreeade nordÎn urma atacului  un militar sud-coreean a fost ucis, iar alţi 13 au fost răniţi, potrivit Mediafax. Mai multe case lovite de proiectile au luat foc şi s-au prăbuşit. Sud-coreenii au răspuns atacului şi au trimis în zonă mai multe avioane de luptă. Statul Major sud-coreean a confirmat că unele obuze au atins insula unde se află un detaşament al armatei şi că altele au căzut în mare.

Autorităţile chineze și cele ruse și-au exprimat îngrijirarea cu privire la ostilităţile dintre cele două Corei. Ministerul rus de Externe a lansat un avertisment în legătură cu riscul “escaladării” ostilităţilor în Peninsula Coreea.

Insula Yeonpyeong se află la sud de linia de frontieră stabilită de ONU după războiul din Coreea (1950-53), dar la nord de linia de demarcaţie solicitată de Phenian. Grave incidente navale s-au produs în aceeaşi zonă în 1999, 2002 şi noiembrie 2009.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian