Breaking news

Șoferi păzea, CNADNR a montat 15 noi puncte fixe de control pentru rovinietă

loading...

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a dat azi în funcțiune, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, 15 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare.

control rovinietaCompania Națională de Drumuri împânzește țara cu puncte fixe de control a rovinietei. Dacă drumuri nu face, CNADNR, se preocupă să vâneze românii care circulă pe drumurile naționale fără rovinietă.

Începând de azi, alte 15 puncte fixe au fost puse în folosință. Până la această dată, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control şi prin intermediul personalului IGPR,  ISCTR şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile.

Punctele de control puse în funcţiune astăzi, sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.  Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă.

În anul 2015 vor mai fi puse în funcţiune încă 8 puncte de control a valabilităţii rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în acest mod devenind aproape imposibilă circulaţia vehiculelor fără rovinietă valabilă.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispoziţia acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Secţiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica şi descarca în format pdf informaţii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) şi codul de siguranţă. Precizăm că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate şi nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site.

loading...