Breaking news

Șofer reținut după ce polițiștii au descoperit că ascundea 37 de migranți în camion

loading...

Şoferul unui autocamion în care erau ascunşi 37 de migranţi, a fost reținut luni seară, după ce a  încercat să ofere mită poliţiştilor de frontieră.

POLITIA DE FRONTIERAPe 11 mai, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au surprins în flagrant un cetăţean turc care a încercat să ofere echipei comune de control din punctul de trecere a frontierei Giurgiu, suma de 1500 euro pentru a nu deschide compartimentul marfă al autocamionului, intenţionând astfel să introducă ilegal în ţară 37 migranţi.

Un poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – membru al echipei comune de control din cadrul P.T.F. Giurgiu a sesizat D.G.A. – S.J.A. Giurgiu despre faptul că, în timp ce se afla în serviciu, cetăţeanul turc S.A., şoferul unui autocamion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, i-a oferit suma de 1.500 euro pentru a efectua formalităţile de frontieră, fără a deschide compartimentul marfă al camionului.

În baza denunţului formulat de poliţistul de frontieră, ofiţerii D.G.A. –S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-au deplasat în punctul de trecere a frontierei unde l-au surprins în flagrant pe cetăţeanul turc, şofer al TIR-ului, în timp ce promitea poliţiştilor de frontieră suma de 1500 de euro pentru a nu fi verificat compartimentul de marfa al mijlocului de transport.

Totodată, a fost a organizată o acţiune comună, cu participarea autorităţilor de frontieră române şi bulgare, care împreună cu autoritatea vamală au procedat la deschiderea compartimentului marfă al camionului unde au fost depistate 37 de persoane, cetățeni sirieni, irakieni și un cetățean turc, dintre care 24 bărbaţi, 6 femei şi 7 copii.

În cauză, faţă de şoferul turc s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită prev. de art. 290, alin. 1 Cod penal şi trafic de migranţi  art. 263, alin. 1 Cod penal, faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al  Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian