Breaking news

ŞOCANT! Un bărbat care susţine că e preot, exorcizează copiii

Un bărbat în vărstă de 34 de ani, din Bucureşti face slujbe de exorcizare într-o vilă de pe Calea Griviţei. Acesta susţine că este preot Misionar al Bisericii Ortodoxe din Italia astfel având dreptul de a face ritualuri de exorcizare tuturor oamenilor care au nevoie, inclusiv copiilor.

Preotul IoanSe numeşte Ioan Aurelian Alexe şi susţine că slujeşte pentru Biserica Ortodoxă din Italia. Este bine promovat pe internet cu site personal, slujbe filmate, chiar si ritualuri. După ce am primit la adresa redacţiei un filmuleţ în care Preotul Ioan făcea o slujbă de exorcizare la un copil de vârstă mică, am aflat din alte surse că activitatea bărbatului este ilegală.

Contactat telefonic, preotul s-a arătat revoltat de întrebările reporterului nostru, ba mai mult a evitat să răspundă unor întrebări şi a refuzat categoric să trimită un document prin care să ateste că el este preot cu adevărat.  Iată ce a declarat bărbatul.

În România, Biserica Ortodoxă nu este monopol. Este pentru cine acceptă. Pentru mine nu este. Nu are importanţă unde slujesc. Am un Paraclism personal unde slujesc şi este cu circuit închis. Asta pentru că nu vreau să primesc pe nimeni din Biserica Ortodoxă Română.  Aşa cum eu nu am acces să slujesc în Biserica Ortodoxă Română, nu vreau să primesc oameni de acolo să nu zică Patriarhia că le fur enoriaşii.  Am fost hirotonit  în Italia. Slujbele de exorcizare nu sunt de la mine. Dacă Biserica Ortodoxă Română le interzice, este fix problema lor personală. Eu nu am studii terminate, numai o bucată din seminar. Am continuat aşa cum am continuat. Am fost hirotonit aşa cum trebuie. Refuz categoric să vă trimit un document care să ateste calitatea mea în acest moment. ” a declarat Ioan Aurelian Alexe .

Activitatea bărbatului se desfăşoară într-o vilă unde, spune el a amenajat o biserică cu o capacitate de 70 de locuri.

ExclusivNEWS.ro a adus la cunoştinţă Patriarhiei Române cele petrecute iar reprezentaţii au promis măsuri de verificare a situaţiei.

Ionuţ Vasile Doduţ