Breaking news

ȘOCANT | Ucraina a câștigat concursul Eurovision 2016, de pe locul doi – VIDEO

Situație șocantă ;i inexplicabilă la Eurovision 2016. Ucraina a câștigat Eurovisionul de pe locul doi. Jamala a cucerit concursul cu piesa 1944. Reprezentantul Rusiei, favoritul publicului, a fost faultat dur de juriile naționale.

jamala eurovision 2016Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria Eurovision. Atât favoritul publicului cât și cel al juriilor naționale, nu a cucerit Eurovisionul. Ucrania, ocupanta locului doi atât la jurii cât și la public, a ajuns să câștige concursul Eurovision.

EBU a schimbat sistemul de anunțare a rezultatului voturilor. Fiecare reprezentant al țării participante a anunțat doar punctele oferite de juriul național, care aveau o pondere de 50% în rezultatul final.

După ce toate cele 42 de țări au anunțat votul juriilor naționale, Australia s-a clasat pe primul loc cu un total de 320 de puncte, iar Ucraina pe locul 2 cu 211 puncte.

Apoi, prezentatorii au anunțat în ordine crescătoare punctele cumulate de la toate cele 42 de țări votante, pentru fiecare din cele 26 de țări finaliste.

Astfel că la televoting Australia a fost pe locul trei, Ucraina pe locul doi și Rusia pe locul unu.

Drept urmare, cu 534 de puncte, Jamala a cucerit Eurovision 2016 iar la anul concursul revine la Kiev după o pauză de 12 ani.

Ucraina a cucerit prima dată concursul Eurovision prin Ruslana în 2004, cu piesa Wild Dance.

 

vot final eurovision 2016

>