Breaking news

Şocant ! Se injectează cu etnobotanice şi apă

Un tânăr de 21 de ani din Bucureşti este dependent de etnobotanice. Acesta îşi dizolvă praful în apă după care se injectează întravenos. Este primul caz public din România a unui tânăr care se injectează cu astfel de substanţe.

droguriPentru protejarea indentităţii tânărului pe care l-am cunoscut o să îi spunem Mircea iar mamei sale, Corina. Mircea a început să se  drogheze acum un an. Şi-a cumpărat prafuri legale de la magazinele de vise din capitală.    De două luni  substanţele  trase pe cale nazală nu şi-au mai făcut efectul. Corpul tânărului cerea mult mai mult şi într-o concentraţie mai mare. Mama  lui, Corina este disperată şi cere ajutorul specialiştilor sperând ca fiul său să renunţe la “moartea lentă”.

Mircea spune că îşi doreşte o viaţă normală însă nu ştie cum să scape din ghearele morţii. Dependenţa lui pentru acest tip de droguri a ajuns prea departe.

“Am început cu prietenii, în gaşcă. Am tot tras prafuri dar de la un timp nu îşi mai făceau efectul ca înainte şi am trecut pe injectabil . Mă durea tot corpul, tremuram, eram nervos, nu mă puteam controla şi nu îmi păsa de nimeni. Mă injectez în strada, în scările de bloc, parcuri, peste tot. Nu mă pot controla. Acum că ştiu ce vorbesc vă spun că mă doare sufletul când mă gândesc că mi-am lăsat parinţii fără bani de pâine.  Iau câte un plic de praf, de ‘’ Magic’’ şi îl bag în seringă după care trag apă şi îmi injectez în venă. Nu îşi face efectul cum trebuie şi de aceea îmi injectez de mai multe ori într-o zi. O doză mă ţine cam şapte ore. Un pliculeţ de praf cel puţin  se duce în fiecare zi. Îî sfătuiesc pe cei care doresc să încerce să nu o facă. Este iadul în adevăratul sens al cuvântului, este un chin urmat de moarte. Am datorie la space shop de 300 de lei.  M-au ameninţat că dacă nu le dau banii o să aibă grijă de sora mea ” a declarat tânărul.

maini injectate Corina a cerut ajutorul deputatului Tudor Ciuhodaru. Femeia speră ca acesta să o poată ajuta. Speriată ce ce ar putea urma, mama împreună cu Mircea, bat din uşă în uşă la cabinetele de psihologie.

“Sunt disperată. Nu ştiu ce să mai fac. Umblu peste tot în speranţa că o să îl pot ajuta. Mi-a luat toate bijuteriile în valoare de 5000 de lei şi mi le-a amanetat. L-am internat la Spitalul Victor Babeş şi nu l-au ţinut acolo. Mă doare să îl văd cum se chinuie să se lase şi nu poate. “ a declarat Corina, mama tânărului.

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi şi medic cere adoptarea unei legi de urgenţă prin care  comercianţii de etnobotanice să fie pedepsiţi cu închisoarea.  Dacă legea va fi adoptată comercianţii de droguri legale riscă până la  20 de ani de detenţie

, Numărul cazurilor de intoxicatii cu etnobotanice se menţine pe o pantă  ascendentă. Vieţile tinerilor sunt puse în pericol şi asistăm pentru prima dată la utilizarea injectabilă a acestor produse etnobotanice. Pe o statistică parţială remarcăm riscul crescut al tulburărilor de ritm şi cel de infarct la consumatorii acestor produse. Pentru că deja au murit prea mulţi, pentru că se încearcă ascunderea sub preş a acestei probleme de sănătate publică cerem de urgenţă parlamentului să adopte cât mai rapid proiectul legislativ ce prevede închisoarea pentru cei care comercializează astfel de produse. a  declarat Ciuhodaru

Ionuţ Vasile Doduţ