Breaking news

ȘOCANT | A pierdut aurul la 3000 m obstacole pentru că și-a dat jos tricoul

Decizie șocantă a organizatorilor Europeanului de Atletism de la Zurich. Mahiedin Mekhissi a rămas fără medalia de aur la 3000 m obstacole pe motiv că și-a dat jos tricoul pe ultima sută de metri a cursei.

Mahiedin MekhissiUn gest de bucurie pentru câștigarea aurului european în proba de 3000 de metri s-a transformat într-un coșmar pentru francezul Mahiedin Mekhissi.

Când mai avea doar câțiva zeci de metri până la linia de sosire,  francezul Mahiedin Mekhissi, simţind că a aurul nu-i mai poate scăpa, el şi-a scos maioul! Francezul a alergat apoi cu el în dinţi pe ultima sută de metri spre uimirea unui stadion întreg şi spre mirarea oficialilor din arenă.

 Pentru acest gest, inițial a fost sancționat cu un cartonaj galben, întrucât regulamentul forului european nu prevede descalificarea pentru o astfel de reacţie.

Însă, în urma unei contestații făcute de Federaţia Spaniolă de Atletism, organizatorii au decis să-l descalifice pe Mahiedin Mekhissi și să-i retragă medalia.

În urma deciziei, medalia de aur îi va reveni lui Yoann Kowal, din Franța,  polonezul Zalewski va primi medalia de argint. Iar bronzul va reveni spanioului Angel Mullera, care iniţial se clasase pe locul 4.

Franţa poate contesta decizia forului european, însă şansele ca decizia să fie schimbată, sunt mici.

Descalificarea l-a afectat foarte mult pe francez, care într-o postare pe contul său de Facebook a spus că indiferent de această decizie, el rămâne campion la 3000 de metri dar că nu știe dacă mai are puterea de a concura și în proba de 1500 metri.

Se pare că sunt descalificat. Am prea mult respect pentru adversarii mei şi dragoste pentru sportul meu să accepte pentru a fi catalogat drept anti-sportiv. Nimeni nu îmi poate retrage victoria și senzația de fericire absolută la trecerea liniei de sosire. Am gândit rău să sărbătoresc victoria mea precum un fotbalist, nu există nicio aroganță față de adversarii mei sau a publicului. La momentul acesta este, nu ştiu dacă voi alerga și în 1500 m mâine dimineaţă, nu am moralul. Orice se întâmplă, eu respect decizia judecătorilor, sunt de acord sau nu şi chiar dacă rezultatul sportiv în cele din urmă este distorsionat. Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul acordat pe reţelele de socializare”, a scris Mahiedin Mekhissi, pe Facebook.

CLASAMENT INIȚIAL la 3.000 m obstacole:

1. Mahiedin Mekhissi (Franţa) 8:25,30

2. Yoann Kowal (Franţa) 8:26,66

3. Kristain Zalewski (Polonia) 8:27,11

Clasament după descalificare:

1. Yoann Kowal (Franţa) 8:26,66
2. Kristain Zalewski (Polonia) 8:27,11
3. Angel Mullera (Spania) 8:29,16