Breaking news

ŞOC TOTAL. Premierul „ZERO”, Dacian Cioloş, nominalizat de Iohannis să formeze noul Guvern al României

Mutare bombă făcută de Klaus Iohannis după consultările cu partidele politice la Cotroceni. Dacian Cioloş, cunoscut drept „premierul ZERO”, ca urmare a mandatului catastrofal din perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, a primit mandat de la Iohannis pentru a forma noul cabinet al Executivului.

„În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri să nu crească celelalte prețuri. Este important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. Am reiterat importanța pregătirilor pentru situația de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practic. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș„, a declarat Klaus Iohannis.

Dacian Cioloş arela dispoziţie zece zile să-şi formeze echipa de miniştri şi să conceapă programul d eguvernare, pentru a putea merge în Parlamentul României ca să ceară votul de învestitură.