Breaking news

ȘOC ÎN TENIS !!! Maria Şharapova a fost prinsă dopată la Australian Open 2016

Maria Șharapova, fostă numărul unu mondial și câștigătoare a cinci turnee de Grand Slam, a fost prinsă dopată la Australian Open. Rusoaica recunoaște că se dopa cu substanța incriminată încă din 2006, dar doar ca medicament pentru inimă.

maria sharapovaMaria Şharapova a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă susținută la Los Angeles, ca a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul Australian Open 2016.

Rusoaica susține că nu știa că substanța respectivă se află pe lista doping.

„În urmă cu câteva zile, am primit o scrisoare de la ITF prin care am fost informată că am picat un test anti-doping la Australian Open. Este important să precizez că am fost depistată pozitiv cu Meldonium, o substanţă pe care o iau, în mod legal, de zece ani. Aceasta a intrat pe lista de substanţe interzise de la 1 ianuarie. Eu nu am ştiut. Este corpul meu şi trebuie să îmi asum răspunderea, indiferent cine lucrează pentru mine. Iau acest medicament începând din 2006, atunci când eram foarte bolnavă. Aveam probleme cu inima – am un întreg istoric în familie. Am făcut investigaţii, un EKG. Am luat mereu acest medicament, începând de atunci. Practic acest sport de la patru ani, trebuie să înţelegeţi că nu am făcut niciodată nimic împotriva regulilor. Toate informaţiile sunt foarte noi pentru mine, nu ştiu care sunt consecinţele în acest moment. Nu acesta este modul în care vreau să îmi închei cariera şi sper că voi mai avea şansa de a juca tenis ”, a declarat Şharapova.

Federația Internațională de Tenis a anunțat că începând din 12 martie, rusoaica este suspendată provizoriu din competiții.

„Pe 26 ianurie, domnişoara Maria Şharapova a oferit o probă pentru testul anti-doping, ca urmare a participării sale la Australian Open. Proba a fost analizată în cadrul unui laborator acreditat de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) şi a returnat un rezultat pozitiv pentru Meldonium, substanţă interzisă conform codului WADA şi, implicit, şi conform programului anti-doping al tenisului (TADP). Maria Şarapova a fost pusă sub acuzare, pe 2 martie, pentru violarea prevederilor anti-doping. Maria Şarapova a acceptat rezultatele probei colectate pe 26 ianuarie. Întrucât Meldonium este catalogată drept ‘o substanţă nespecifică’, în conformitate cu normele WADA (şi, prin urmare, TADP), privind lista substanţelor interzise şi a metodelor interzise, Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu, începând cu 12 martie, până la determinarea cauzei, se arată în comunicatul oficial al ITF.

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Substanța creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.

În urmă cu o săptămână, Şarapova a anunţat că se retrage de la turneul Indian Wells, din cauza unei accidentări la antebraţul mâinii stângi.

Maria Șharapova are cinci titluri de Mare Şlem în palmares (Australian Open – 2008, Roland Garros – 2012 şi 2014, Wimbledon – 2004 şi US Open – 2006).

>