Breaking news

Șoc în atletismul mondial. Tyson Gay și Asafa Powell au fost găsiți dopați

Tyson Gay și Asafa Powell, doi dintre cei mai buni sprinteri din lume, medaliați la Mondiale și Olimpiadă, au fost găsiți dopați în urma unui control doping.

Tyson Gay and Asafa PowellLovitură de proporții în atletismul mondial, celebrul american Tyson Gay și jamaicanul Asafa Powell, care se băteau pentru supremația în probele de sprint cu magnificul Usain Bold, au fost găsiți doopați.

În vârstă de 30 de ani, campion olimpic în ştafeta de 4×100 m, în 2008, Asafa Powell a declarat că a ingerat fără să vrea produsul descoperit.

Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a recunoscut, la rândul ei, tot duminică, într-un comunicat, că a avut un control antidoping pozitiv. Al treilea sprinter în această situaţie ar fi Nesta Carter, medaliat cu aur în ştafetele 4×100 m şi în 2008, şi în 2012, recent deţinător al celui de-al doilea rezultat mondial, după… Gay şi înaintea lui Powell.

Tyson Gay, în vârstă de 30 de ani, a fost informat vineri de Agenţia Americană Antidoping (USADA), dar nu i-a fost comunicată substanţa dopantă. La sfârşitul lunii iunie, la campionatele naționale din SUA, Gay a alergat suta de metri în 9.75, cea mai bună performanţă mondială a anului.

Pentru că au fost găsiți dopați, atleții nu vor mai participa la Campionatele Mondiale de Atletism din perioada 10-18 august 2013 găzduite de Moscova.