Breaking news

Smartphone-ul dual sim, gadgetul viitorului

Numai ce s-a încheiat Congresul Mondial al telefoanelor mobile de la Barcelona, unde tehnologiile de ultimă generație au dat piept cu realitatea și au confruntat cu brio părerile criticilor. Evident, au existat modele de foarte bună calitate cu extrem de multe păreri pro și au existat modele de la care se așteptă foarte mult, dar care nu au oferit atât de mult pe cât ar fi trebuit. Cu toate astea, o categorie de telefoane smart a păstrat o linie ascendentă și a reușit să uimească lumea telefoanelor mobile: smartphone-urile dual sim.

smartphone dual sim lenovoLansate în urmă cu câțiva ani sub forma unor gadgeturi cărora nu li se dădeau foarte multe șanse, mai ales datorită faptului că sunt produse cu preponderență în Asia, Smartphone-urile dual sim au reușit să bată orice preconizare și să ajungă printre cele mai vândute gadgeturi ale lumii iar asta pe bună dreptate. Modelele lansate anul acesta de companii precum Lenovo, Htc, Zte, Huawei sau Zopo au reușit să uimească și să umbrească într-un fel sau altul succesul brandurilor occidentale, ceva mai titrate. Categoria de telefoane Lenovo a avut cel mai mare succes, ajungând să urce Lenovo pe locul 3 al producătorilor mondiali de Smartphone-uri

De ce să alegi un smartphone dual sim?

Când vrei să achiziționezi un telefon, opțiunile sunt de-a dreptul nenumărate. Ai mii de modele, care mai de care mai interesante și poți să optezi pentru o plajă de prețuri impresionantă. De la telefoane simple cu doar câțiva euro, până la telefoane ultra inteligente care te pot costa și câteva sute de euro.

Trăind în anul 2014, opțiunea cea mai evidentă ar fi un smartphone. De ce să fie însă un smartphone dual sim? Există câteva motive serioase pentru care acest tip de telefoane ar trebui să ocupe un loc în buzunarul tău:

• Începem cu lucrurile evidente și anume faptul că sunt dual sim. Utile îndeosebi pentru cei care au câte două telefoane, adică majoritatea utilizatorilor de telefonie din prezent, smartphone-urile dual sim îți permit să ai două numere într-un singur telefon, ceea ce îți oferă o mobilitate mult mai mare, nu te mai obligă să îți umpli buzunarele cu mai multe telefoane și este și o variantă mai ieftina. Unde mai pui că unele telefoane de ultimă generație oferă posibilitatea unui dual sim full active în timpul convorbirilor? Adică, ai posibilitatea să ai ambele cartele active în același timp, chiar și în timpul convorbirilor. În felul acesta nu vei pierde niciun apel, chiar dacă vorbești pe simul 1 și ești sunat pe simul 2.

• Oferă funcții de ultimă generație. Dacă analizezi cu atenție un smartphone dual sim de la Lenovo, spre exemplu și un smartphone mult mai titrat de la Samsung, vei observa că funcțiile sunt asemănătoare, ba chiar, în unele cazuri, Lenovo reușește să ofere putere mult mai mare decât concurentul occidental. Ultimele modele îți vor dezvălui ecrane impresionante, care pot să ajungă chiar și la 6 inch, procesoare cu 8 nuclee care pot rula în același timp și care pot crește viteza telefonului la valori impresionante sau memorii Ram de până la 3 GB;

• Oferă un aspect impecabil. Producătorii smartphone-urilor dual sim au acordat atenție deosebită și aspectului, fapt pentru care vei găsi modele impresionante, care uimesc prin mărimea ecranului dar și prin grosime, materialele din care sunt construite și finețea acestora. Aici putem să evidențiem câteva modele de la Lenovo, precum Vibe Z K910, S939 sau S960 Vibe X, numeroase modele produse de cei de la HTC sau chiar și modele de la producători mai puțin cunoscuți, dar care oferă aceeași calitate, Huawei, ZTE sau Zopo;

• Oferă un preț redus. Poate cel mai important aspect al smartphone-urilor dual sim. Deși funcțiile și performanțele se află la cel mai înalt nivel, prețurile oferite sunt de 2, 3 sau chiar 4 ori mai mici decât prețurile  impuse de brandurile occidentale. În plus, garanția pe care o au aceste telefoane este foarte mare iar construcția lor este una de excepție.

Cum alegi smartphone-ul dual sim potrivit pentru tine ?

În primul rând analizezi cu atenție necesitățile pe care le ai. Orice ți-ar plăcea să faci, fie că este vorba de călătorii, de ascultat muzică sau de fotografiat, cu siguranță vei găsi smartphone-ul perfect în categoria de telefoane dual sim. După ce te-ai hotărât de ce ai nevoie, cauți modele care să respecte toate criteriile și le alegi pe acelea care prezintă și rezistență, autonomie și aspect plăcut, dintre care optezi pentru câștigătorul care este în general cel mai ieftin dintre aceste modele. După aceea, te poți bucura de el până în momentul în care piața va fi din nou plăcut surprinsă de modele mai noi și mai impresionante.