Breaking news

Situație fără precedent | Loteria Română renunță la primele două extrageri din 2015

loading...

Pentru prima dată în istoria de 109 ani, Loteria Naţională nu organizează primele două extrageri la Loto 6/49 din 2015. Motivul? Pe 29 decembrie 2014, Ministrul Darius Vâlcov a anunțat că Loteria renunță la contractul păgubos cu grecii de la Intralot.

loteria romanaPremieră nefastă în istoria de 109 ani a Loteriei Române. Pe motiv că nu maia re contract de mentenanță cu Intralot și că angajații pe care-i are nu știu să ”manevreze” softul, Loteria Română anunță că nu va efectua extragerile de azi, 4 ianuarie 2015 și nici în data de 8 ianuarie 2015.

Liliana Mincă, fost director al Loteriei, acuză actuala conducere a companiei, de incompetență.

Managementul acestei companii este depăşit de situaţia actuală. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1906, de când a fost înfiinţată Loteria. În primul rând, statul are de pierdut, prin încasările pe care le-ar fi făcut având cele două extrageri. Eu nu ştiu dacă pe 11 vor avea extragere, întrucât situaţia este extrem de complicată în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română”, a declarat Liliana Mincă la Digi 24.

Ministul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov a anunțat pe 29 decembrie 2014, că Loteria Naţională nu mai prelungeşte contractul cu firma Intralot, cea care administra soft-urile necesare desfăşurării jocurilor de noroc.

Loteria Română nu are specialişti care să se ocupe de programele informatice, întrucât grecii se ocupau în totalitate de administrarea acestuia.

Jocurile erau operate exclusiv de către greci. Angajaţii Loteriei nici măcar nu aveau acces la etajul unde se desfăşura activitatea de la 6/49, de operare servere şi tot ce ţine de partea informatică. Deci, e exclus ca Loteria să aibă specialişti. Probabil, domnul Vâlcov a fost dezinformat, cum au fost şi alţi miniştri de Finanţe dezinformaţi”, a spus Sorin Constantinescu, fost consilier al preşedintelui Loteriei.

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei.

În 2014, Intralot a încasat de la Loteria Română aproximativ 12 milioane de dolari.

La Tragerile Speciale Loto de Anul Nou de marţi, 30 decembrie, Loteria Română a acordat la Tragerea Principala şi la Tragerea Suplimentară 42.725 de câştiguri în valoare totală de peste 2,86 milioane de lei.

La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 3,7 milioane de lei (aproximativ 833.000 de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2,27 milioane de lei (aproximativ 354.000 de euro).

loading...