Breaking news

Situație explozivă în Franța. Teroriști au ucis alte două persoane

loading...

Situație fără precedent în Franța. Trei indivizi înarmați au provocat haos și teroare în Paris și la periferie. După ce miercuri fraţii Kouachi, au ucis 12 persoane la redacţia ziarului Charlie Hebdo, iar joi, un altul a împușcat mortal o polițistă, azi, acesta a luat ostatici mai multe persoane și a ucis deja două dintre ele.

politie franta - atac teroristNebunia de vineri dimineață a început cu un schimb de focuri la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, într-o băcănie cu alimente cuşer, unde ar avea loc şi o luare de ostatici.

Bărbatul care joi a ucis-o pe polițistă în sudul Parisului, a fost identificat și el este cel care azi a luat ostatici și a ucis doi dintre ei.

Acesta strigă la polițiști să-i lase prietenii în pace, cu referire la fraţii Kouachi încercuiți de forțele de securitate de mai bine de cinci ore la tipografia Création Tendance Découverte din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne.

Bărbatul era înarmat cu două mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, “ca măsură de securitate”, în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier.

Jandarmii le-au cerut localnicilor să rămână în case, cu uşile închise şi luminile stinse, în timp ce Claude Guéant, fost ministru de Interne, a apreciat că “operaţiunea în curs este foarte complicată”.

Traficul aerian pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat “spre sudul zonei”, din cauza operaţiunii în desfăşurare la Dammartin-en-Goële, localitate situată la numai zece kilometri de piste.

Societatea Aeroports de Paris a precizat că traficul aerian nu a fost suspendat dar a explicat că, din cauza operaţiunii, avioanele sunt “redirecţionate spre sudul zonei”.

Autorul atacului comis joi în Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri.

Cherif Kouachi a făcut parte din “filiera Buttes-Chaumont”. Sub autoritatea unui “emir”, Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară ”martiri”.

loading...