Breaking news

Sistemul de semaforizare din București, accesat ilegal

loading...

În data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave”.

Primăria Capitalei transmite că a luat măsuri suplimentare privind supravegherea semafoarelor din Bucureşti, după ce, zilele trecute, acest sistem ar fi fost accesat ilegal de indivizi necunoscuţi.„Având în vedere incidentele înregistrate în perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersecţia de la Policlinica Titan, la Primăria Municipiului Bucureşti a avut loc astăzi, 30 decembrie, o şedinţa tehnică la care au participat, alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu, reprezentanţi ai Adminstraţiei Străzilor împreună cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipală Managementului Traficului Bucureşti SA (CMMTB), precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor de specialitate cu atribuţii în domeniu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a precizat duminică, într-o intervenţie la un post de televiziune, că opt persoane puteau să facă programări în sistemul de semaforizare şi că patru dintre acestea au fost indicate organelor de poliţie care anchetează accesările ilegale semnalate în acest sistem în ultimele două zile.

“Opt persoane erau capabile să facă astfel de programări şi să intervină în cardurile logice de comandă şi control ale unităţilor semaforice. Patru dintre aceste persoane sunt angajate ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului, asupra lor neexistând niciun fel de bănuială, pentru că înainte de a face această afirmaţie am avut o serie de investigaţii interne. Celelalte patru persoane au fost indicate organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu care de ieri suntem în permanentă legătură. Ultima discuţie a avut loc între primarul general cu domnul director al Poliţiei Municipiului Bucureşti, domnul Miron, pentru a updata ultimele date şi rezultate strânse până la acest moment”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, persoana care a introdus alte diagrame şi a afectat funcţionarea semafoarelor a lucrat în sistemul de programare al unităţilor semaforice de pe raza municipiului Bucureşti.

“Astfel de intervenţii neautorizate nu vizează decât punerea în pericol a vieţii oamenilor şi ducerea într-o stare de nesiguranţă cetăţenească, lucru care este inacceptabil”, a spus Bădulescu.

loading...

Cmentariile sunt închise