Breaking news

Sistemul de plată al medicilor de familie ar putea fi modificat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă de la Zalău, că există discuţii cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi cu reprezentanţii medicilor privind schimbarea modalităţii de plată a serviciilor medicale oferite de cabinetele doctorilor de familie, informează Mediafax.

attila

Attila a adăugat că, în prezent,în România există medici de familie care câştigă mai mult decât alţii: „Finanţarea lor (a medicilor de familie – n.red) este 90 la sută pe persoană şi 10 la sută pe serviciu. Astfel, avem medici cu 2.000 de pacienţi înscrişi, dar care oferă consultaţii doar pentru 500 de pacienţi. Totuşi, medicul de familie este plătit pentru toţi cei 2.000 de pacienţi din listă”.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că nu a luat, deocamdată, nicio decizie în privinţa modificării procentajului, dar că, dacă se va decide implemetarea finanţării pe serviciu, vor trebui gândite soluţii pentru un control al sistemului.

“Va trebui să mergem mult pe încredere şi pe ce declară medicii, dar va trebui, totuşi, să avem pârghii de control al sistemului de finanţare”, a declarat Cseke Attila.

>