Breaking news

Sirop de artar vs zahar

Siropul de artar este un indulcitor natural utilizat pe scara larga in dietele de slabire, pentru ca acesta are un indice glicemic scazut. In plus, are si alte calitati care il fac un aliat valabil pentru sanatate. Siropul de artar este o alternativa naturala excelenta la zahar pentru indulcire.

 

Toate beneficiile siropului de artar

 

Siropul de artar este tipic pentru traditia canadiana si pentru unele zone din Statele Unite, devenind chiar regele festivalurilor locale si, prin urmare, punctul de referinta pentru turismul tematic. Bogat in nutrienti, acest sirop se obtine prin fierberea sevei de artar. Este o alternativa interesanta si naturala la cei mai cunoscuti indulcitori. Nativii americani cunosteau deja beneficiile sale. In Canada, artarul este atat de raspandit incat a ajuns chiar pe steagul national: in aceasta tara se produce cea mai mare parte din cantitatea totala de sirop de artar la nivel mondial.

 

Celalalt motiv pentru care siropul de artar este cunoscut sunt dietele: datorita continutului limitat de calorii si proprietatilor purificatoare, este adesea folosit ca inlocuitor al zaharului in dietele de slabire.

 

virtutile acestui supliment natural sunt multe: de fapt, asigura organismului o incarcatura optima  de minerale, este energizant si, in acelasi timp, purifica si dreneaza. Si sa nu uitam de pretioasele sale efecte antioxidante. Pe scurt, fiecare picatura de sirop de artar este un concentrat de sanatate, dupa cum confirma studiile.

 

Cum alegi siropul de artar

 

Pe piata gasesti siropuri de artar cu culori diferite, de la galben deschis la un chihlimbar intens. De asemenea, odata deschis, lichidul se poate cristaliza. Variatiile de culoare pot deriva din mai multi factori: expunerea la soare a plantei, perioada exacta in care a fost extras siropul, temperatura de fierbere etc.

 

Exista trei soiuri principale: sirop de artar tip a, b si c. Fiecare tip difera prin culoare si consistenta mai mult sau mai putin corpolenta, care depinde de timpul de fierbere. Cel mai comun este primul, cel de tip a, fiind cel mai rafinat si deci mai clar si mai dulce. Cel mai dens sirop de artar, cu un postgust asemanator cu melasa, este cel mai intunecat si cel mai putin procesat. Oricare ar fi preferintele tale, alege un produs de origine organica si pura, care nu a fost facut cu alte ingrediente sau aditivi.

 

Siropul de artar este un aliment foarte bogat in nutrienti. Contine:

 

-Un procent ridicat de saruri minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, calciu si fier;

-Vitamine, compusi fenolici si antioxidanti;

-Este aproape complet compus din zaharoza si apa;

-Carbohidrati;

-Cantitati mici de glucoza si fructoza.

 

Dupa melasa si stevie, siropul de artar se afla pe locul trei ca indulcitor natural cu continut scazut de calorii. Are un indice glicemic scazut, purifica, poate ajuta la eliminarea excesului de lichide si ajuta la arderea grasimilor mai repede.

 

Este bun pentru vegani, cei care sunt intoleranti la gluten si de asemenea pentru diabetici, deoarece consumul acestui produs afecteaza mai putin nivelul zaharului din sange. Desigur, asta nu inseamna ca il poti consuma din abundenta! Este indicat atat intr-o dieta normala cat si intr-o dieta de slabit, atata timp cat este folosita cu un anumit echilibru. Cu toate acestea, toata lumea trebuie sa aiba grija sa nu exagereze cu dozele sau sa evalueze alti indulcitori naturali care sa inlocuiasca zaharul.

 

Asadar, siropul de artar…

 

-Poate ajuta la contracararea retentiei de apa, datorita actiunii potasiului. Este un bun aliat si in caz de celulita, deoarece ajuta la reactivarea circulatiei.

-Activeaza metabolismul si afecteaza oxidarea acizilor grasi datorita prezentei vitaminelor B.

-Este o arma naturala impotriva imbatranirii celulare. S-a demonstrat ca siropul de artar contine pana la 24 de antioxidanti diferiti care pot ajuta la contracararea actiunii radicalilor liberi, care sunt in principal responsabili de imbatranirea celulara, inflamatie si unele boli cronice.

-Ofera saruri minerale si zaharuri simple, utile celor care fac sport.

-Indeplineste o functie de protectie pentru stomac si intestine. Este indicat in caz de gastrita, constipatie, colita si disconfort legat de digestie.

-Proprietatile sale antiinflamatorii il fac un remediu excelent pentru prevenirea artritei, a unor boli de inima, a stresului oxidativ si a scaderii apararii imune.

-Ajuta in caz de anemie, avand in vedere continutul mare de fier si, datorita prezentei a numeroase minerale si nutrienti, este perfect si pentru a-l oferi copiilor mai amri de 2 ani.

-Sprijina mineralizarea oaselor, dintilor, unghiilor si parului, datorita calciului.

-Datorita magneziului, este util pentru calmarea anxietatii si a nervozitatii. Poate ajuta la crearea tensiunii musculare si a relaxarii.

-Contribuie la eliminarea metalelor toxice din organism, prin functia acidului malic.

 

 

>