Breaking news

Sinuciderea unui miliardar australian, transmisă de BBC

Televiziunea națională din Anglia, BBC va transmite luni sinuciderea asistată a miliardarului australian, Peter Smedley.

BBCPatronul mai multor hoteluri şi fondatorul unui adevărat imperiu alimentar, miliardarul astralian a decis să își pună capăt zilelor, după ce a fost diagnosticat cu o boală neuronală degenerativă ce nu avea leac. Dacă nu ar fi recurs la acest gest, australianul ar fi ajuns în stadiul de a nu mai putea vorbi sau să mănânce sau să respire. Acesta a murit pe 10 decembrie 2010 la clinica elveţiană Dignitas.

Decizia BBC de a prezenta un documentar cu sinuciderea miliardarului a fost dur criticată de activişti, politicieni, medici şi lideri religioşi. Aceștia au acuzat BBC că este lipsită de etică și că promovează sinuciderea asistată şi eutanasia, desconsiderând în acest fel sfinţenia vieţii.

Realizatorul documentarului, Sir Terry Pratchett, este un înfocat susţinător al dreptului la sinucidere asistată de când a descoperit că are Alzheimer. El speră ca prin acest documentar să determine autoritățile britanice să accepte sinuciderea asistată.