Breaking news

Sindicatele din educație spun că examenul de titularizare din acest an a fost extrem de riguros

loading...

Deși aproape 6.000 de profesori nu au reușit să ia nici măcar nota cinci, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ consideră că examenul de titularizare din acest an a fost unul riguros, iar concurenții au avut rezultate bune.

sindicate educatieSindicatele se poziționează de partea profesorilor care au dat kix la examenul de titularizare.

Este bine că încă mai avem atâtea persoane care doresc să intre în învățământ, unde salariile sunt mici, iar beneficiile financiare sunt aproape inexistente. Trebuie să ținem cont că doar unul din doi candidați, care au obținut peste nota 7 la concurs, vor putea să se și titularizeze. În aceste condiții, vor fi peste 6.000 de candidați care au promovat examenul, dar care nu vor avea post titularizabil. Este greu de crezut că, pe lângă cei care aleg să devină cadre didactice din dragoste pentru copii, mai sunt alții care mai văd învățământul ca un sector atractiv. Atâta timp cât salariile sunt foarte mici, guvernele postdecembriste preferând să investească în infrastructură în loc să motiveze corpul profesoral, este normal ca absolvenții foarte buni să aleagă alte domenii de activitate. FSE „Spiru Haret“ a cerut în mai multe rânduri o nouă lege de salarizare pentru personalul din învățământ. Însă, dacă acest act normativ nu va fi aprobat cât mai repede, sistemul va continua să fie neatractiv“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“.

Rata de promovare, cel puţin nota 5, înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 30 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,89%.

loading...