Breaking news

Sindicatele cer ministrului Baba suspendarea ordinului privind clasa pregătitoare

Liderii celor trei federații sindicale din învățământ au cerut Ministrului Educației, Cătălin Baba, suspendarea ordinului privind introducerea clasei pregătitoare la școala generală.

Sindicaliştii au cerut amânarea pentru un an sau doi a introducerii clasei pregătitoare la şcoala generală pe motiv că sistemul nu este pregătit pentru așa ceva. Ei au dat ca posibilă soluţie de compromis rămânerea clasei pregătitoare pentru acest an la grădiniţă, dar ca aceasta să fie obligatorie.

Discuţia a reprezentat cel mai important lucru. După opt luni de zile am reuşit să avem un moment de dialog cu ministrul educaţiei. Discuţia a fost una informală. În urma acesteia am căzut de acord că există posibilitatea de a rezolva mai multe probleme. Sistemul nu este pregătit. Ar exista posibilitatea să se amâne această măsură. Este punctul nostru de vedere şi îl vom susţine”, a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că în ceea ce priveşte introducerea clasei pregătitoare la învăţământul primar va susţine în continuare că această măsură nu poate fi luată începând de anul viitor, întrucât infrastructura şi lipsa resursei umane nu permit acest lucru.

Liderul Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a acuzat faptul că poziţia ministerului rămâne „inflexibilă”, întrucât se invocă legea Educaţiei Naţionale, care ar fi trebuit „discutată mai atent”.

Miercuri, Curtea de Apel București a respins cererea mai multor părinți privind suspendarea ordinului privind introducerea clasei pregătitoare la școala generăală începând din anul școlar 2012-2013.

Tot miercuri, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul  www.edu.ro, pachetul curricular destinat clasei pregătitoare. Acesta conţine programele şcolare pentru clasa pregătitoare, precum şi planul-cadru aferent primelor clase ale învăţământului primar.

Documentele sunt supuse dezbaterii publice, astfel încât toţi cei interesaţi pot contribui cu propuneri constructive, trimise la adresa de e-mail clasapregatitoare@medu.edu.ro până pe 14 martie 2012.