Breaking news

Sindicaliștii din penitenciare se revoltă după achiziția celor 600 de BMW-uri de la prietenul lui Iohannis: Autoturismul nu oferă siguranță cetățeanului român.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) critică achiziția de BMW-uri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), deoarece, cu banii cheltuiți pe bolizii de lux, într-un an, ministerul putea angaja și plăti aproximativ 2062 de polițiști.

Criminalitatea a copleșit poliția română, iar Lucian BODE cumpără BMW-uri.

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut fi un real folos pentru cetățeanul român, întrucât ar fi contribuit la creșterea siguranței românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puțini polițiști din Uniunea Europeană. Mai puțini polițiști în stradă, mai multe infracțiuni comise, mai multe victime ale infractorilor…

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de polițiștii surmenați de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor șefi înrolați politic și care au tot interesul să slăbească autoritatea și calitatea poliției române. Polițiștii slab pregătiți și insuficienți fac aproape imposibilă descoperirea infracțiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetățeanul de rând decontează.

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut reduce deficitul de personal din poliție, situație care ar fi condus la eficientizarea activității polițienești și la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor polițiști. Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Județene de Poliție, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Ministerului Justiției (MJ) să se poziționeze departe de asemenea achiziții cu iz favorizant, ilegal și obscen de păguboase pentru cetățean, pentru instituția penitenciară și pentru polițiștii de penitenciare. Într-un târziu, vinovații vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași.

Polița Română a încercat luni, în cadrul unei conferințe de presă, la care au patricipat mai mulți polițiști, decât jurnaliști,  achiziția a minimum 300 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, firma deținută de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Poliția a încheiat un acord cadru cu Automobile Bavaria pentru minimum 300 de autoturisme BMW 320 iX și maximum 600, la un preț de 32.000 euro bucata. Sindicatul Europol spune câ a fost favorizată firma lui Michael Schmidt.

>