Breaking news

Simona Miculescu a fost numită director al ONU la Belgrad

Ambasadorul Simona Miculescu, reprezentantului Permanent al României la ONU, a fost desemnată reprezentant al Secretarului general ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad.

simona miculescuMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu salută numirea de către Secretarul general (SG) al ONU Ban Ki-moon a diplomatului român Simona Miculescu în calitate de reprezentant al SG ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad (UNOB). Din această poziţie, ambasadorul Miculescu va conduce activitățile UNOB în sprijinul Misiunii ONU de Administrare Interimară în Kosovo (UNMIK) și activitățile regionale relevante pentru ONU și activitatea UNMIK.

O felicit pe doamna ambasador Simona Miculescu pentru obţinerea acestei funcţii importante în cadrul sistemului ONU. România, prin Ministerul Afacerilor Externe, promovează activ diplomați în poziții de înaltă responsabilitate reușind să obțină cea mai înaltă poziție deținută de un diplomat român,  în prezent, în cadrul sistemului ONU. Desemnarea ambasadorului Miculescu în această funcție reprezintă atât o apreciere evidentă a competenţei şi realizărilor obținute în timpul mandatului său la New York, cât şi o confirmare a activităţii desfăşurate de România în cadrul Organizației Națiunilor Unite”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu. 

Ambasadoarea Simona Miculescu are o vastă experienţă diplomatică, dobândită de-a lungul diverselor posturi de conducere deţinute atât în organisme internaţionale, cât şi în cadrul instituţiilor guvernamentale ale statului român, inclusiv, în prezent, în calitate de Reprezentant Permanent al României la ONU.

În perioada 2000-2004, a deţinut funcţia de Consilier pentru politică externă al Preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador.

De asemenea, a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Consilier al Ministrului pentru relația cu mass-media. În cadrul activităţii desfăşurate la Ambasada României la Washington a deținut poziția de  secretar de presă. De asemenea, a ocupat în perioada 2006-2007 funcţia de Consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică, precum şi  cea de coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).

>