Breaking news

Simona Maya Teodoroiu, aleasă de Senat, în funcția de judecător CCR

Simona Maya Teodoroiu a fost aleasă miercuri, în funcția de judecător al Curții Constituționale în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din funcție pe 4 februarie după ce DNA a cerut arestarea lui preventivă într-un dosar privind fapte de corupție.

Simona Maya Teodoroiu - judecator ccrPSD a reușit să-și impună candidatul la Curtea Constituțională. Simona Maya Teodoroiu va fi până în 2019, judecător CCR, deși Comisia Juridică a Senatului i-a dat aviz negativ.

În favoarea Simonei Maya Teodoroiu, au votat 87 de senatori, în timp ce 73 de senatori au votat împotrivă. Limita minimă de alegere a unui judecător CCR era de 85 de voturi.

Trei persoane și-au depus candidatura pentru locul lăsat liber de Toni Greblă la CCR.

Simona Maya Teodoroiu de la PSD,  Mona Lisa Neagoe, susținută de PNL și Florina Jipa de la UNPR.

Marți, în Comisia juridică a Senatului, Mona Lisa Neagoe a obținut 6 voturi pentru, 4 împotrivă și un vot nul, Simona Maya Teodoroiu- 4 voturi pentru, 6 împotrivă și un vot nul, iar Florina Jipa 2 voturi pentru și 9 împotrivă.

Miercuri, Florina Jipa s-a retras din cursă, astfel că plenul Senatului a avut de ales între candidatul PSD și cel al PNL.

Simona Maya Teodoroiu va sta în funcția de judecător al Curții Constituționale, doar până în data de 15 iunie 2019. Întrucât vine pe mandatul Iuliei Motoc, votată de Senat în 2010, iar în 2013, și-a dat demisia întrucât a fost numită judecător la CEDO.

Toni Greblă a fost votat de senatul României în funcția de judecător la CCR, în 16 decembrie 2013.