Breaking news

Simona Halep, victorie fabuloasă în optimi la turneul din Tronto

loading...

Simona Halep s-a calificat joi seară în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA Premier 5 de la Toronto la capătul unui meci extrem de dificil disputat cu nemțoaica Angelique Kerber.

simona halep - turneul campioanelorSimona Halep a luptat ca o tigroaică în partida cu Angelique Kerber și a reușit la capătul a două ore și 23 de minute de joc să se califice în sferturile de finală ale turneului canadian.

Dacă primul set a fost relativ lejer, fiind adjudecat de româncă cu 6-3 în doar 35 de minute de joc, setul doi a fost o luptă umăr la umăr. Românca a scârțit pe propriul serviciu și a cedat setul cu 5-7.

A debutat apoi cu break în setul trei, a condus cu 2-0, după care a venit rândul nemțoaicei să câștige trei game-uri consecutive și să preia conducerea.

Simona a reușit în cele din urmă să egaleze scorul la 3-3, iar mai apoi să facă break, însă abia cu a cincea minge, și asta după ce nemțoaica a returnat greșit lungul de linie, fix pe culoarul de dublu.

Și pe cât de greu a făcut break-ul pe atât de ușor și-a cedat serviciul, și nemțoaica a egalat scorul la 4-4. La acest scor, Halep a reușit rapid re-break la zero, care a adus-o în postura de a servi pentru câștigarea partidei.

Lucru care s-a și întâmplat, Halep închizând partida cu un ace, scor 6-3, 5-7, 6-4. A fost pentru a treia oară când Halep joacă cu Angelique Kerber, de fiecare dată a câștigat românca.

În sferturi de finală la Toronto, Simona Halep va juca cu Agnieszka Radwanska sau cu Alize Cornet. Calificarea în sferturi îi asigură româncei un cec în valoare de 52.430 de dolari și 190 puncte WTA.

loading...