Simona Halep, victorie chinuită cu Annika Beck, în primul meci din 2015, disputat la Shenzhen

Simona Halep a avut nevoie de aproape două ore de joc ca să o învingă pe nemțoaica Annika Beck, în primul meci din 2015, disputat la turneul de la Shenzhen din China.

simona halep - turneul campioanelorSimona Halep s-a chinuit serios, luni, în primul meci al său din 2015, cu Annika Beck aflată abia pe locul 55 în lume.

Halep, locul trei mondial și principala favorită la Shenzhen Open 2015, a jucat foarte slab și inconstant. A făcut foarte multe greșeli neforțate și a ratat din plin, mingi de break.

În primul set, pe care l-a cedat cu 4-6, după 40 de minute de joc, Halep a ratat șase mingi de break. Două la scorul de 1-0, două la 2-1 și altele două la scorul de 3-2. Și după atâtea șanse ratate de break, românca a reușit ca la scorul de 3-3 să-și piardă serviciul. Și mai apoi să încheie setul cu 4-6.

Jocul haotic și inconstant al lui Halep s-a menținut și în setul doi, când la scorul de 1-1 și-a pierdut serviciul. A reușit apoi egalarea la 2-2. Și din nou, la scorul de 3-3 a cedat iar serviciul. A egalat și de astă dată și la scorul de 5-4 a reușit să fructifice a doua minge de set cu care și-a adjudecat setul secund, scor 6-4.

În setul 3, la scorul de 2-2, Halep și-a pierdut din nou serviciul. Din fericire a făcut re-break și a egalat scorul la 3-3. După care, la scorul de 4-3, Halep a făcut break abia cu a treia minge. A urmat la serviciu și a închis setul cu scorul de 6-3.

În turul doi la Shenzhen, Simona Halep va juca cu rusoaica Natalia Vikhlyantseva, locul 584 mondial, posesoare a unui wild card.

Accederea în turul doi îi asigură lui Halep un cec în valoare de și 4928 de dolari și 30 de puncte WTA.

Din păcate, tot azi, Monica Niculescu, cap de serie numărul 7 la Shenzhen și semifinalistă în 2013, a fost eliminată luni, încă din primul tur de către slovena Polona Hercog, pe care o eliminase în 2013 la turneul de la București.

Duminică, tot în primul tur a fost eliminată și Alexandra Dulgheru. În primul tur la Shenzhen Open se mai află și Irina Begu, care va juca azi cu Katerina Siniakova.

>