Breaking news

Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat în sferturi de finală la Guangzhou

Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat miercuri în sferturi de finală la simplu feminin în cadrul turneului de tenis WTA de la Guangzhou din China. Niculescu a reșit să se califice miercuri și în sferturi de finală la dublu feminin.

simona halepSimona Halep s-a impus miercuri, în optimi de finală, în fața unguroaicei Timea Babos, scor 6-4, 6-0, după 66 de minute de joc.

Simona și Timea (22 ani, 76 WTA) s-au mai confruntat de două ori, românca învingând în 2013, cu 7-5, 6-1, în sferturile turneului de la Budapesta, pe care l-a câștigat ulterior, iar Babos s-a impus anul trecut, în meciul de Fed Cup (2-1 pentru România, tot la Budapesta), cu 1-6, 7-5, 6-3.

Halep, principala favorită a turneului, și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA și va juca în sferturi cu cehoaica Denisa Allertova.

În sferturi s-a calificat, miercuri, și Monica Niculescu, deținătoarea titlului, după 6-3, 6-2 cu suedeza Rebecca Peterson, urmând să joace contra belgiencei Yanina Wickmayer.

Monica Niculescu, a șasea favorită, s-a impus la capătul unui meci disputat, care a durat două ore și un minut, în fața unei adversare de 20 de ani, venită din calificări — Peterson ocupă locul 147 în clasamentul WTA.

Monica, deținătoarea titlului la Guangzhou, și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA.

Monica Niculescu/Anna-Lena Friedsam s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după o victorie rapidă, cu 6-0, 6-3, în fața cuplului Anna Morghina (Rusia)/Ling Zhang (China), în doar 48 de minute.

Niculescu și Friedsam și-au asigurat un cec de 1.820 dolari și 60 de puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India), care au stat în runda inaugurală.

Digi Sport 2 difuzează, ÎN EXCLUSIVITATE ÎN ROMÂNIA, mâine, de la ora 11:00, partida din sferturi dintre Monica NICULESCU şi Yanina WICKMAYER (Belgia). În cel de-al doilea meci, transmis în direct de Digi Sport 2, nu mai devreme de ora 14:00, se vor înfrunta Simona HALEP, cap de serie numărul 1, şi Denisa ALLERTOVA (Cehia).

 În cazul în care cele două românce se vor impune în sferturi ele NU se vor întâlni în semifinale, fiind pe părţi diferite ale tabloului. Însă, desigur, este posibil ca Turneul din China să aibă o finală 100% românească.

Digi Sport 2 transmite în direct Turneul de tenis de la Guangzhou care o are ca favorită principală pe numărul 2 mondial, Simona Halep. Semifinalele se joacă vineri, 25 septembrie, de la ora 11:00. Finala este în direct sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 10:00, pe Digi Sport 2.