Breaking news

Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în finala de dublu a turneului Shenzhen Open

loading...

Simona Halep a bifat vineri a doua victorie consecutivă care o califică şi în finala de dublu de la Shenzhen Open. Halep, alături de Irina Begu, s-au impus la limită în semifinale, după o oră şi 29 minute de joc.

Simona Halep şi Irina Begu s-au impus în semifinale în trei seturi, după o luptă aprogă cu adversarele Blinkova şi Geuer.

După un prim set în care au defilat fără probleme, impunându-se cu 6-2, româncele au pierdut setul secund cu 6-7(4-7) şi asta în condiţiile în care au condus cu 2-0 şi 6-5 cu serviciu. Însă Begu şi-a pierdut servicul la 6-5 şi s-a ajuns în tie-break unde au cedat cu 4-7.

În super tie break, româncele au fost conduse cu 3-0, au reuşit apoi să câştige opt puncte consecutive. Româncele au condus cu 8-3, dar adversarele au reuşit o revenire, cîştigând trei puncte consecutive. Însă la scorul de 8-6 pentru românce, Nicola Geuer a făcut dublă greşeală şi le-a servit pe tavă lui Halep şi Begu, mingea de meci. Halep a urmat la serviciu şi a închis partida cu 10-6.

Astfel că sâmbătă, Simona Halep va juca două finale, una la simplu împotriva lui Katerina Siniakova şi alta la dublu, alături de Irina Begu.

Pentru accederea în finala de dublu, Begu şi Halep şi-au asigurat un cec în valoare de 13,544 dolari şi câte 180 puncte WTA. Dacă vor câştiga finala, româncele împart cecul de 26,031 dolari  şi primesc fiecare câte 280 puncte WTA.

loading...