Breaking news

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în semifinale la Wimbledon

loading...

Simona Halep a defilat miercuri în sfertul de finală cu nemțoaica Sabine Lisicki, și s-a calificat pentru prima dată în semifinalele probei de simplu feminin de la Wimbledon.

simona halep - wimbledon 2014Simona Halep a bătut-o măr pe nemțoaică reușind să o învingă clar, în două seturi, și să acceadă în semifinale la Wimbledon. După un început mai ezitant, Halep și-a ridicat fantastic nivelul de joc și a câștigat 11 game-uri consecutive. Halep a trecut ca un tanc peste nemțoaică, care nu a mai avut ce să facă în fața jocului aproape perfect al româncei.

Simona Halep și-a adjudecat primul set cu Sabine Lisicki, cu scorul de 6-4, reușind o revenire spectaculoasă de la 0-3.

Simona Halep a început stângaci meciul cu nemțoaica și și-a pierdut primul serviciu, astfel că s-a văzut condusă cu 3-0. Românca și-a păstrat calmul, a început să joace din ce în ce mai bine și la scorul de 2-4 a făcut re-brake, a urmat apoi la serviciu și a egalat scorul la 4-4. La acest scor, Halep a reușit să facă al doilea brake și să preia conducerea setului cu 5-4. A urmat apoi la serviciu și și-a adjudecat setul unu cu scorul de 6-4, după 34 de minute de joc cu Sabine Lisicki.

Simona Halep a început în forță setul doi reușind să debuteze cu brake. A urmat apoi la serviciu și s-a distanțat la 2-0 în setul secund. După care a făcut din nou brake și a preluat conducerea cu 3-0, apoi cu 4-0, 5-0 și a încheiat cu 6-0.

Românca și-a adjudecat victoria cu Sabine Lisicki după doar 57 de minute de joc și merge pentru prima dată în semifinale unde va juca cu canadianca Eugenie Bouchard.

”A fost un meci bun, am început mai lent, am fost condusă, dar am revenit. A fost fantastică atmosfera pe Centre Court, și m-am simțit foarte bine. Trebuie să fiu pregătită pentru meciul de mâine. Acum am mai multă încredere în mine acum, mă bucur de fiecare moment, joc cu plăcere, mă mișc bine pe teren”, a declarat Simona Halep la final de partidă.

Simona Halep, locul trei mondial și devenită între timp, principala favorită la Wimbledon, pentru accederea în semifinale are asigurat un cec în valoare 440.000 de lire de și 780 de puncte WTA.

loading...