Breaking news

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în optimi la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat sâmbătă, pentru prima dată în carieră, optimile de finală ale probei de simplu feminin de  la Roland Garros și este tot mai aproape de câștigarea trofeului.

simona halep - roland garros 2014Simona Halep a jucat sâmbătă primul său meci în calitate de principală favorită la Roland Garros, după ce primele trei favorite au fost eliminate.

Românca a jucat foarte bine cu iberica Maria Teresa Torro Flor, câștigând partida în minim de seturi, scor 6-3, 6-0.

Simona Halep a câștigat primul set în 37 de minute de joc, cu scorul de 6-3, în fața ibericei Maria Teresa Torro Flor, după ce a făcut brake la scorul de 2-2 și 5-3.

Românca a servit prima în setul doi, și i-a oferit ibericei patru mingi de brake, din cauza problemelor la serviciu. Halep a făcut de două ori dublă greșeală și i-a oferit ibericei patru șanse de brake. Din fericire i le-a anulat pe toate și a reușit să câștige game-ul cu o minge în colțul drept al terenului.

După un serviciu dificil, românca s-a descătușat și a făcut lejere brake, preluând conducerea cu 2-0.  la acest scor, românca a reușit să-i anuleze ibericei o nouă șansă de brake. ca mai apoi să facă din nou brake cu care s-a distanțat la 4-0.

A urmat la serviciu și din nou a avut probleme oferindu-i adversarei trei noi mingi de brake. Însă i le-a anulat pe toate și a făcut 5-0. Ca mai apoi la acest scor să facă rost de două mingi de meci, a fructificat-o pe prima și și-a adjudecat setul doi cu un neverosimil 6-0. Simona Halep a reușit să câștige partida după doar o oră și 4 minute joc.

Nu e o surpriză pentru mine această victorie pentru că am din ce în ce mai multă încredere în mine şi îmi iese jocul din ce în ce mai bine aici la Roland Garros„, a spus Simona Halep, iemdiat după calificarea în optimi.

În optimile de finală va juca cu americanca Sloane Stephens. Accederea în optimi de finală la Roland Garros îi asigură româncei un cec în valoare de 125.000 de euro și 240 de puncte WTA.