Breaking news

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului Masters de la Miami

Simona Halep a învins-o joi dimineață pe americanca Sloane Stephens, în sferturi de finală la Miami și s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele Mastersului din Florida, unde va da piept cu liderul mondial, Serena Williams.

simona halepSimona Halep, a treia favorită la Miami, a reușit să se impună în fața lui Stephens, în două seturi, scor 6-1, 7-5, după o oră și 15 minute de joc.

Simona Halep a servit prima în partida cu americanca Sloane Stephens și a avut nevoie de 5 minute pentru a-și face serviciul, dar abia după ce i-a anulat adversarei două mingi de break.

După care, Halep a reușit să facă break și să preia conducerea cu 2-0 și mai apoi cu 3-0 după ce și-a câștigat la zero, serviciul. La 4-1, românca a făcut din nou break, după care a servit pentru câștigarea primului set. Și după doar 25 de minute de joc, Simona Halep și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-1.

La pauză, Sloane Stephens și-a chemat antrenorul pe teren, însă discuția cu acesta nu i-a fost de niciun folos, căci americanca și-a pierdut la zero serviciul chiar în debutul setului doi. La scorul de 2-0, Halep a reușit să facă break dar abia cu cea de-a treia minge. După care, românca s-a relaxat prea mult și și-a pierdut pentru prima dată serviciul, în partida cu americanca. Re-break-ul i-a dat aripi americancei care a reușit să egaleze la 3-3 și mai apoi să preia conducerea cu 4-3.

La acest scor, Halep s-a trezit și și-a câștigat la zero serviciul, egalând scorul la 4-4. iar mai apoi, la scorul de 5-5, Simona Halep a reușit să facă re-break, și să preia conducerea cu 6-5 în setul doi. Mai apoi a închis setul și meciul pe propriu serviciu și s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinale unde va juca cu Serena Williams.

A fost cea dea cincea partidă jucată de Halep cu Sloane Stephens, românca bifând a treia victorie în fața americancei.

Calificarea în semifinale la Miami îi asigură româncei 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 220.230 de dolari.

În primul set am jucat foarte bine, m-am mișcat excelent, după care Eea a revenit în meci după ce a schimbat tactica, a schimbat ritmul, dar în cele din urmă mi-am revenit și am câștigat”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Întrebată de crainicul arenei de partida cu Serena, românca a spus că: Serena e cea mai bună din lume, n-am nimic de pierdut mîine, voi da tot ce am mai bun. Voi juca fără emoţii, intru pe teren crezînd în şansa mea. Îmi voi aminti mereu meciul de la Singapore. Am făcut un meci excelent atunci. Mîine e o mare provocare pentru mine. Cred că o pot învinge din nou pe Serena Williams.